Ziua decisiva pentru Romania a sosit, inaugurarea National Arena fiind cel mai bun prilej pentru tricolori sa-si pastreze sansele de calificare la CE 2012.
Fluierul final al arbitrului englez Howard Webb. Romania – Franta, 0-0!

Evenimentele celei de-a doua reprize:

Min. 46: Corner Franta, minge respinsa de romani, balonul ajunge la Rami care suteaza, dar mingea trece la 2 metri de poarta lui Tatarusanu. Publicul s-a trezit la viata, strigand “Romania, Romania”.

Min 48: Contraatac periculos Romania, Marica centreaza, francezii resping in corner. Bate Banel, insa francezii recupereaza si pornesc periculos pe contraatac. Ribery reia periculos din 7m, Chiriches respinge.

Min 49: Banel Nicolita cade la mijlocul terenului, arbitrul nu este impresionat. Se joaca pe contre.

Min 52: Excelent Chiriches, care il blocheaza pe partea stanga pe Ribery.

Min 54: Cartonas galben pentru Razvan Cocis. Lovitura libera pentru Franta, de la 40 de metri, executa Martin, fara sanse de reusita.

Min 57: Publicul de pe National Arena se trezeste la viata, in urmare cuperarilor successive ale tricolorilor nostri.

Min 58: Bogdan Stancu intra in careu, pasa catre Banel Nicolita care centreaza lamentabil, in strigatele de dezamagire ale spectatorilor.

Min 60: Centrare Tanase, Bogdan Stancu reia cu capul, slab.

Min 61: Exceptional Tatarusanu, care retine din fata lui Benzema.

Benzema suteaza defectuos. Francezul se afla, oricum, in off-side.

Min 62: Terenul arata din ce in ce mai rau. Atacuri repetate ale francezilor, sut periculos al lui Cabaye, in urma unei greseli a lui Borceanu, mingea trece la un metru pe langa poarta.

Min 65: Insistentul Banel starneste panica in partea dreapta a careului mic francez, insa francezii resping.

Min 67: Sut periculos al lui Ribery, scapat singur in careul mic. Cea mai periculoasa faza a francezilor. Emotii pentru spectatori.

Citeste si:
Euro 2008: Va aluneca Franta pe o coaja de banana?
Euro 2008: Va aluneca Franta...

Marica, ocazia extraordinara in careu, in urma unei faze create de Bourceanu. Tribunele au prins aripi, se aude din nou “Romania, Romania’ din piepturile a 55 000 de oameni.

Min 69: Lovitura libera pentru Franta, de la 25 de metri, executie moale a lui Ribery.

Min 71: schimbare Franta, iese Valbuena, intra Remy.

Min 77: Marica centreaza din partea dreapta, periculos, insa Bogdan Stancu reia pe langa poarta.

Min 83: Benzema, incursiune periculoasa in careul mic al tricolorilor nostri, deposedat corect de impecabilul Chiriches. Banel Nicolita primeste cartonas galben.

Min 85: Remy, reluare pe deasupra portiii lui Tatarusanu.

Min 86: Romanii stau in propria jumatate de teren. Tatarusanu nu se grabeste sa degajeze. Se multumeste Piturca cu egalul?

Min 87: Incursiune Marica, pasa inapoi catre Banel, Nicolita centreaza dar Llois retine, intinzandu-se ca un arc.

Citeste si:
Bilete gratis pentru femei, pensionari si copii, la Romania - Belarus
Bilete gratis pentru femei,...

Min 89: Tanase iroseste o pozitie de avantaj, trimitand catre nicaieri. Publicul de pe National Arena incepe sa-si piarda rabdarea, exasperat de mingile irosite ale tricolorilor.

Min 90: Schimbare la Romania: Intra Gigel Bucur, iese Ciprian Marica. Tatarusanu, din nou, nu se grabeste sa degajeze. Publicul huiduie. Cocis se impiedica de minge, in jumatatea franceza a terenului.

Francezii sunt aplaudati, romanii sunt huiduiti copios de catre publicul de pe National Arena.

Prima repriza:

Min. 2: Romania – Franta 0-0

Min. 3: O brazda a gazonului s-a desprins deja.

Min. 5. Banel Nicolita, centreaza de la 35 de m, Goian reia din 7-8 metri, Lloris respinge in corner.

Min. 7. Lovitura libera pentru Romania, faultat Goian. Circa 25 de metri de poarta lui Lloris. Apararea franceza respinge. Corner.

Min. 8: Nicolita bate cornerul , Goian loveste cu capul, peste poarta.

Citeste si:
Care este cel mai ieftin bilet la Romania - Belarus?
Care este cel mai ieftin...

Min. 10: Benzema centreaza de pe partea dreapta, Valbuena reia periculos cu capul, peste poarta lui Tatarusanu.

Min. 12: Cristi Tanase, incursiune pe partea dreapta, blocat de aparatorii francezi in careu.

Min. 14: Interceptie pe partea dreapta a lui Banel Nicolita, din pacate finalizarea esuata. Romania are posesie si este mai mult in jumatatea de teren a “cocosilor galici”.

Min. 16: Benzema, incursiune periculoasa pe partea stanga, arbitrul fluiera, pentru fault in atac.

Min. 20: Pana acum, nicio faza cu adevarat importanta la poarta nationalei Romaniei.

Min 22: Villa actiune pe partea dreapta, Benzema trage, balonul este respins in afara terenului.

Min 24: Chiriches intervine excelent, in urma unei faze periculoase a francezilor.

Min 26: Dorin Goian primeste ingrijiri din partea medicilor, in urma unei ciocniri din faza precedent.

Citeste si:
Romania - Franta: Care sunt ultimii fotbalisti selectionati si...
Romania - Franta: Care sunt...

Min 27: M’ Villa primeste primul cartonas galben pentru un atac la Costin Lazar. Banel Nicolita suteaza direct pe poarta, portarul francez respinge cu greu in corner, din vinclul stanga al portii.

Min. 31: Atac pozitional al francezilor, in fluieraturile publicului. Tricolorii nostri se apara exemplar.

Min. 34: Ribery centreaza de pe partea stanga, Benzema reia cu capul, slab, pe langa poarta.

Min. 36: Chiriches, interventie extraordinara in fata lui Benzema, scapat singur pe partea stanga. Rami centreaza, retine fara probleme Tatarusanu.

Min. 40: Corner pt Franta, Sagna oprit pe partea dreapta. Centrare pe partea dreapta Valbuena, Chiriches respinge milimetric, cu capul, pe langa poarta lui Tatarusanu. Pericol!

Min. 43: Costin Lazar este inlocuit de Bogdan Stancu. Miscare ofensiva din partea lui Piturca.

Min 45: Dorin Goian incearca sa-l deschida pe Stancu pe partea stanga, insa mingea se scurge in afara terenului. Arbitrul fluiera inceputul primei reprize.

21.35 Arbitrul Howard Webb fluiera inceputul partidei.

21.30 Marcel Pavel canta imnul Romaniei. 55 de mii de oameni sunt in picioare. Atmosfera este fenomenala! Hai Romaniaaa!!!

21.28 Alexandra Popa canta imnul national al Frantei. Fara ecou, in “infernul” de pe National Arena.

21.25 Gica Popescu este premiat de catre FRF, impreuna cu Gica Hagi, care-i striga numele ca-n vremurile de alta data si Dorinel Munteanu.

21.16: Inna isi incepe performance-ul cu “We are the champions”. Fanii agita steagurile tricolore. Continua cu “ Romania, Romania” si 55 000 de oameni sunt toti numai unul! Imbracata in galben, Inna continua cu unul din hiturile ce au facut-o cunoscuta.

21.15 Crainicul stadionului anunta echipa Romaniei. Publicul scandeaza la unison numele fiecarui jucator roman.

21.10 Cateva sute de fani francezi isi fac simtita prezenta pe National Arena, strigand clasicul “Allez les bleus”. Publicul roman ii taxeaza cu un cor de fluieraturi.

21.00: Alegere neinspirata din partea organizatorilor: Mihai Mitoseru, ales ca maestru de ceremonii. O vocea mult prea isterica chiar si pentru un fan impatimit, umor indoielnic, se fac, totusi, valuri. Inna intarzie sa apara.

20.44: Avem primul 11 al celor doua formatii! Echipa oaspete, in poarta cu Lloris, fundasi: Rami, Abidal, Sagna, Evra, mijocasi: Marvin Martinm M'Villa, Valbuena si Cabaye, in atac Benzema si Ribery.

Echipa Romaniei: In poarta, Tatarusanu, fundasi Chiriches, Goian, Rat, Sapunaru, in mijloc Bourceanu, Lazar, Tanase, Cocis si Nicolita, singurul varf al nationalei fiind Ciprian Marica. Hai Romaniaaaa!!!

20.41: Echipa Romaniei a iesit la incalzire! "Ro-ma-niaaaaa! Ro-ma-nia!!!", se aude din piepturile a aproape 40 000 de oameni.

20.30: Fanii, din ce in ce mai numerosi, incep sa aplaude la unison. Acustica este, intr-adevar, una nemaiintalnita pe stadioanele din Romania.


20.15: Stadionul este 30 % plin. Suporterii continua sa vina pe Arena, o parte dintre ei penduleaza intre spatiile comerciale puse la dispozitie de organizatori si locurile unde sunt asezati, in timp ce alti "testeaza" acustica noului stadion, facand zgomot sau ovationand.

19.41: In ovatiile unui stadion ce inca asteapta sa se umple, o parte din stafful tehnic si jucatorii nostri intra pe teren

19.37: Se aprinde instalatia de nocturna pentru meciul nationalei Romaniei, meciul inaugural pe National Arena

Dupa ce a facut turul tarii, in cautarea publicului cel mai euforic in sustinerea echipei nationale, tricolorii au, macar, un stadion nou care sa le sustina setea de performante.

Cu toate ca, la casele de pariuri, echipa noastra este considerata outsider impotriva Frantei, emulatia creata in jurul inaugurarii din aceasta seara pare sa fi atins inima fiecarui suporter roman, desi nu vom juca cu fotbalisti emblematici precum Chivu si Mutu, Marica este incert, iar Torje este suspendat.

Ramai pe 9AM pentru a citi, in timp real, ultimele stiri din seara inaugurarii National Arena si pentru a urmari, minut cu minut, cele mai importante faze ale partidei.


Hai Romania!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.