Piturca a convocat, de urgenta, un fotbalist al echipei Dinamo, a anuntat accidentarea unui jucator important al nationalei, si a facut o analiza echipei Frantei.

Ovidiu Petre, accidentat pentru meciul cu Franta

Antrenorul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, a declarat ca mijlocasul central Ovidiu Petre este indisponibil pentru partida din preliminariile Campionatului European, cu Franta.

"Din pacate, asa cum am inceput cu Luxemburg am continuat si acum, cu accidentari multe. Ovidiu Petre este accidentat, Galamaz e nerefacut. Ovidiu Petre a avut probleme de alaltaieri, azi trebuia sa forteze si sa vada daca este apt, dar n-a putut. Are o durere foarte mare la inghinali", a spus Piturca, potrivit MEDIAFAX.

Marius Niculae, convocat de urgenta la echipa nationala

Niculae este al treilea jucator convocat de la Dinamo pentru partida cu Franta, dupa ce Piturca a anuntat lotul initial pentru partidele cu Luxemburg si Franta, din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European. Ceilalti doi jucatori sunt fundasii Cosmin Moti si Srdjan Luchin.

Piturca: "Franta nu joaca foarte bine, dar castiga pentru ca are jucatori valorosi"

"Am analizat bine jocul Frantei, nu joaca foarte bine, dar castiga pentru ca are jucatori valorosi. La Tirana au condus repede cu 2-0 si n-au mai fortat. De aceea au dat senazatia ca jocul lor a schiopatat. Echipa de la «Euro» a Frantei era mai inchegata, acum e in reconstructie. Egalul ar fi un rezultat bun, de palmares, dar noi avem nevoie de victorie pentru a avea sanse bune de calificare. Dar trebuie sa se mai impiedice si Bosnia", a spus Piturca.

Intrebat daca echipa pe care o pregateste are vreun capitol la care ii este superioara Frantei, Piturca a raspuns: "Nu cred ca le suntem superiori la niciun capitol. Am facut toate calculelele si nu vedem unde le-am putea fi. Le-am spus jucatorilor ca din astfel de meciuri se nasc vedetele si echipele. Asa s-a intamplat si la Constanta, la meciul cu Cehia, cand am promovat cinci, sase jucatori, iar in preliminariile urmatoare ne-am calificat in dauna Olandei."

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

Piturca a mentionat ca va miza pe atac in partida cu Franta. "Am avut putin timp sa pregatesc acest joc, dar sper ca in aceste doua antrenamente sa fi pregatit bine aceasta partida foarte importanta. Stiu ca echipa Frantei este mai valoroasa, porneste cu prima sansa de a castiga, dar noi vom intra animati de dorinta de a castiga cele trei puncte. Noi incercam sa atacam orice echipa si speram sa si putem", a precizat tehnicianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.