Fostii arbitri Ionica Serea si Marius Martis au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Cei doi sunt acuzati de procurori ca, in schimbul unor sume de bani, ar fi favorizat echipa FC Arges, finantata de Cornel Penescu.

Serea, care se angajase ca paznic la Penitenciarul Focsani si s-a legitimat la FC Campineanca, o echipa „de judet“, a fost adus ieri in arestul IPJ Arges sub acuzatia de luare de mita in cazul unui meci al echipei FC Arges.

A urmat Marius Martis. Acesta a fost dus la DNA Pitesti, dupa ce procurorii i-au perchezitionat casa. Martis este acuzat de procurori ca ar fi luat bani de la Penescu, finantatorul FC Arges, si i-ar fi dat mai departe unor oameni din fotbal pentru a favoriza echipa din Trivale, scrie agentia.org.

La sediul DNA Pitesti s-au prezentat astazi si Cornel Penescu, finantatorul echipei de fotbal FC Arges, si Liviu Facaleata, fostul director al societatii PIC (una dintre firmele lui Penescu), pentru a fi audiati de catre procurorii anticoruptie, relateaza EVZ. [Fostul arbitru Ionica Serea, retinut de procurorii DNA Pitesti]

Procurorii DNA: Serea a primit 21.000 de dolari de la Penescu

Procurorii din cadrul DNA Pitesti efectueaza cercetari penale fata de arbitrii Ionica Serea si Marius Martis pentru fapte de coruptie, iar din materialul de punere in miscare a actiunii penale a reiesit ca Serea a primit 21.000 de dolari de la Penescu, prin intermediul lui Martis si Facaleata, relateaza NewsIn.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti efectueaza cercetari penale fata de inculpatii: Serea Ionica, fost arbitru de fotbal in cadrul Federatiei Romane de Fotbal (F.R.F), in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita si Martis Marius Marian, arbitru de fotbal in cadrul Federatiei Romane de Fotbal, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de luare de mita", se arata intr-un comunicat al DNA Pitesti.

Citeste si:
Alerta in Arges, dupa o amenintare cu bomba trimisa de doi elevi
Alerta in Arges, dupa o...

Procurorii anticoruptie precizeaza cum a luat banii Serea, pentru a favoriza echipa Fotbal Club Arges Pitesti, la o partida cu Steaua Bucuresti, disputata la data de 20 martie 2009.

"La data de 18 martie 2009, inculpatul Serea Ionica, in calitate de arbitru de fotbal in cadrul Comisiei centrale a arbitrilor - organism al F.R.F., a primit suma de 21.000 USD de la invinuitul Penescu Gheorghe Cornel, prin intermediul inculpatului Martis Marius Marian si al invinuitului Facaleata Liviu Ilie. Aceasta suma de bani a fost data pentru ca inculpatul Serea Ionica, in calitate de arbitru delegat de Federatia Romana de Fotbal sa arbitreze partida dintre cluburile Fotbal Club Arges Pitesti si Fotbal Club Steaua Bucuresti, disputata la data de 20 martie 2009, sa faciliteze ca echipa Fotbal Club Arges Pitesti sa obtina un rezultat favorabil in meciul pe care urma sa-l dispute cu echipa Fotbal Club Steaua Bucuresti si de asemenea, pentru ca jucatori din cadrul echipei din Pitesti sa nu primeasca sanctiuni disciplinare („cartonas galben” sau „cartonas rosu”), iar astfel de sanctiuni sa fie aplicate fotbalistilor din echipa adversa", se arata in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori.

Citeste si:
Marius Martis si Ionica Serea raman in arest
Marius Martis si Ionica Serea...

DNA Pitesti mai precizeaza ca la instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. – Directia Generala de Informatii si Protectie Interna si Inspectoratul de Politie al Judetului Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.