Sport 30 Aprilie 2009 17:41
Portarul formatiei FC Brasov, Bogdan Stelea, a declarat miercuri ca selectionerul Razvan Lucescu i-a propus functia de antrenor secund la nationala, oferta care-l tenteaza pe goalkeeper.
"Am avut o discutie cu Razvan si mi-a propus sa fiu antrenor secund si nu antrenor cu portarii, cum s-a spus. Vom mai avea o discutie si daca totul va fi ok, voi renunta la cariera de fotbalist", a spus Bogdan Stelea, transmite corespondentul NewsIn.

Portarul lui FC Brasov a precizat ca se bucura pentru numirea lui Razvan Lucescu in functia de selectioner: "Razvan este un tehnician entuziast, care are 5 ani de antrenorat, timp in care a capatat o experienta importanta. Echipa nationala este intr-un moment in care trebuie schimbat ceva si pentru asta este nevoie de un antrenor entuziast. I n alegerea sa ca selectioner a contat si faptul ca reusit sa creeze o atmosfera foarte buna pe unde a fost. Din punctul acesta de vedere nu cred ca exista un antrenor in tara care sa-l depaseasca. Chivu si Mutu, chiar daca au caractere puternice, joaca in campionate importante si cred ca vor colabora foarte bine cu Razvan".

Bogdan Stelea a vorbit si despre obiectivul pe care il are Razvan Lucescu, calificarea la EURO 2012: "Nu putem sa spunem acum daca este unul realizabil sau nu, pentru ca inca nu stim cu cine vom fi in grupa. Echipa nationala isi propune tot timpul sa se califice la turneele finale, altfel nu ar mai avea rost sa facem o echipa nationala. El are un avantaj ca vine intr-o situatie in care nu mai este presiunea rezultatelor, pentru ca sansele de calificare la Mondial nu prea mai sunt. Sunt sigur ca va dori sa castige toate meciurile ramase pana la finalul actualei campanii de calificare".

Mijlocasul lui FC Brasov, Marius Maldarasanu, a declarat ca este dezamagit ca nu-l va mai avea antrenor pe Razvan Lucescu, dar ca se bucura pentru numirea sa la nationala: "Il felicit. Este trist ca nu vom mai lucra cu el, dar ma bucur pentru Razvan. Este un pas inainte in cariera sa, iar pentru noi este o pierdere. Asta este viata, fiecare isi urmareste telul. Este un antrenor tanar, dar asta nu inseamna ca nu are valoare. Se documenteaza tot timpul, dovada ca de-a lungul carierei a fost la echipe mari sa se scoleasca. Este un bun pedagog, pe unde a fost a creat o atmosfera foarte buna si nu vad de ce nu ar face-o si la nationala. Este numarul 1 in ceea ce priveste crearea unei unitati de grup. Si acum, la nationala, este un moment bun pentru a crea o noua atmosfera".

Maldarasanu a precizat ca obiectivul pe care il are Razvan Lucescu, calificarea la Euro 2012, este unul realizabil: "Atat timp cat am fost prezenti la Euro 2008, nu vad de ce nu ne-am califca si la Euro 2012. Va depinde insa si de noroc, dar si de grupa in care vom fi".
Un alt jucator al ardelenilor, Robert Ilyes, a fost de parere ca alegerea lui Razvan Lucescu este una foarte buna pentru nationala: "Cei de la FRF au facut cea mai buna alegere. Razvan Lucescu este un antrenor potrivit pentru echipa nationala. Regretam ca nu vom mai lucra la Brasov cu el si va fi greu sa il inlocuim, dar trebuie sa mergem mai departe. Razvan e un om care lasa multe in urma lui si de aceea este foarte apreciat si se face usor respectat. Am incredere ca va fi la inaltime la nationala".

Atacantul gruparii de sub Tampa, Romeo Surdu, care este si finul lui Razvan Lucescu, a declarat ca se astepta la numirea tehnicianului la nationala: "Cred ca au facut cea mai buna alegere. Sunt bucuros pentru el. Nu cred ca daca este foarte tanar reprezinta un dezavantaj. Sunt sigur ca va reusi sa creeze si la nationala o amosfera foarte buna, asa cum s-a intamplat la Rapid si la Brasov".

Antrenorul lui FC Brasov, Razvan Lucescu, a fost validat miercuri in functia de selectioner al Romaniei, in urma sedintei Comitetului Executiv care a analizat propunerea facuta de directorul general al FRF, Ionut Lupescu. Noul selectioner va avea ca obiectiv calificarea echipei nationale a Romaniei la Campionatul European din 2012, dupa ce sansele de accedere la turneul final al CM din 2010 sunt compromise. Razvan Lucescu a fost numit in functie in locul lui Victor Piturca, acesta fiind demis luna trecuta de Comitetul Executiv al FRF in urma rezultatelor slabe din preliminariile CM din 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.