Doua piese compuse de Marius Moga, "Come This Way" si "When We're Together" , alaturi de piese din Slovenia si Suedia sunt printre semifinalistele selectiei nationale pentru Eurovision, dupa preselectia care a avut loc ieri, informeaza organizatorii, TVR.

Printre cele 24 de piese ce vor intra in etapa de semifinala a selectiei nationale se numara "Fight for Life", in interpretarea lui Nico, "RailRoad, RailRoad", interpretata de Rednex si Ro-mania si "Sapte zile", cantata de Paula Seling si Provincialii.

Si 3 Sud Est au ajuns in semifinala selectiei nationale cu "Vorbe care dor", alaturi de Maya cu "Time to Rise" din Slovenia si Frederik cu "Dr. Frankenstein", din Suedia. "When We're Together", scrisa de Marius Moga (muzica si text), este interpretata de Catalin Josan, castigatorul primei editii a concursului Megastar de la Prima TV.

Printre artistii participanti dar neselectionati s-au numarat membrul trupei Proconsul, Dan Helciug si Animal X, potrivit organizatorilor, mentioneaza NewsIn.

Aproximativ 200 de piese au fost inscrise la selectia nationala a concursului Eurovision pana marti seara, cand a expirat termenul limita, iar preselectia a avut loc miercuri si s-a prelungit pana noaptea.
Din juriu au facut parte basistul trupei Holograf, Mugurel Vrabete, soprana Daniela Vladescu si compozitorii Anton Suteu, Horia Moculescu si Adrian Ordean.

Cele 24 de melodii alese de juriu vor fi repartizate cate 12, prin tragere la sorti, in doua semifinale. Semifinalele vor avea loc in cadrul unor emisiuni transmise in direct de TVR1, pe 9 si 16 februarie. Primele sase piese din fiecare semifinala vor concura in etapa urmatoare. Finala nationala va avea loc pe 23 februarie, iar in urma evenimentului va fi aleasa piesa ce va reprezenta Romania la una dintre semifinalele internationale de la Belgrad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.