Fara a sti unde se afla, Lenny Kravitz a cantat pentru aproximativ 10.000 de persoane sambata, pe Stadionul Cotroceni, a fost aproape de cateva sute cand a urcat pana in tribune si a transmis tuturor mesajul "revolutiei iubirii".
Dupa concertul din deschidere al trupei romanesti The MOOD, care a inceput cu intarziere, la 19.45, a urmat o lunga asteptare de peste o ora, pana cand miile de fani veniti la concert l-au putut vedea pe Lenny Kravitz, care a deschis concertul cu piesa "Bring it on", de pe noul sau album, "It’s Time For A Love Revolution".

Cu chitara la gat, artistul a interpretat apoi "Mama Said" si "Dig in", dupa care a urat publicului bun venit. Publicul il aclama, iar Lenny se stergea cu prosopul pe fata in timp ce vorbea, pentru a il arunca apoi in multime.

"E prima data cand suntem aici. Multumim pentru primirea pe care ne-ati facut-o in tara voastra. Este foarte important, pentru ca avem nevoie de Ungaria pentru Love Revolution", a spus Lenny Kravitz, amintind de Michael Jackson, care, de la balconul Palatului Parlamentului, i-a salutat pe locuitorii Budapestei.

Cum multimea striga dezaprobator si ii vedea pe cei din fata scenei uitandu-se urat, Lenny a intrebat confuz "Ce este? Ce-am zis?", iar toti au strigat "Romania!".

Jenat, artistul si-a cerut scuze, a precizat ca nu a iesit din camera sa de hotel, ca stie unde se afla, doar ca a incurcat numele. Lenny incerca sa fie cat mai convingator, dar si sa amuze publicul si, cum zambea tot timpul cuceritor, fanii l-au iertat si l-au aplaudat, iar el a intrebat: "Suntem ok, Romania?".

Kravitz a interpretat apoi "It Ain't Over Till It's Over" si a anuntat apoi o melodie de pe noul album, "Dancin' 'Til Dawn", pe care a cantat-o in mare verva, unduindu-se, frecandu-se de boxe si sarind pe scena, apoi, obosit l-a lasat pe chitarist si s-a asezat sa-l asculte. S-a ridicat brusc si a inceput sa cante din nou refrenul, energic, iar la sfarsit a strigat "Romania!" si a fost aplaudat. Publicul a apreciat si interpretarea unei parti din "Another Brick In The Wall", iar Kravitz a intrebat: "Va place asta? Atunci sigur o sa va placa si asta", si a inceput sa cante refrenul piesei "Billie Jean".

"De ce sunteti atat de departe?" a strigat Kravitz privind multimea, iar apoi i-a raspuns unei spectatoare "Si eu te iubesc". "O sa vin pe la voi mai incolo", le-a promis celor din randurile mai indepartate. "Nu, vorbesc serios. Dar pana atunci, pot sa-i vad pe oameni?" a intrebat el, si i s-a raspuns prin strigate si ridicarea mainilor.

Artistul a anuntat apoi ca se intoarce in '99, la primul sau album, pentru a canta o piesa care inseamna foarte mult pentru el si este despre a fi tu insuti - "Be", incheiata cu un solo prelung de trompeta realizat de Michael Hunter la microfon, in centrul scenei. Au urmat "Stillness Of The Heart" si "I'll Be Waiting", pe care Kravitz a cantat-o la pian.

Fanii fredonau cele doua piese, iar Kravitz i-a indemnat sa cante, el miscandu-si doar buzele la refren, ridicand microfonul deasupra multimii. Apoi, cantaretul le-a multumit tuturor si le-a transmis ca au cantat minunat.

Pe tot parcursul concertului, artistul si-a pus in valoare instrumentistii, cantand cand pe langa unul, cand pe langa altul, sau lasandu-le bucati lungi de solo. Dupa ce i-a prezentat pe fiecare, iar tobosarul a primit cele mai entuziasmate aplauze, Kravitz a anuntat ca el este cel mai nou membru al trupei si l-a lasat singur pe scena pentru a face cunostinta cu publicul printr-un solo lung, pe care acesta l-a realizat plin de energie.

Lenny a revenit cu ochelarii de soare si chitara electrica pentru a interpreta "American Woman" si "Fly Away". Dupa ce a cantat "Let Love Rule", de pe albumul "It's Time For A Love Revolution", le-a spus tuturor ca reprezinta "pacea, pe Dumnezeu, intelegerea si comunicarea". "Nu imi pasa daca o sa se intample peste 100 sau 1000 de ani, dar stiu ca vom ajunge la pace. E in mainile noastre. Voi sunteti 'Love Revolution'", le-a spus artistul fanilor, care au aplaudat calduros. Dupa ce i-a intrebat pe fani daca ii sunt alaturi, iar acestia i-au raspuns printr-un nou val de aplauze, Lenny i-a asigurat ca si el le va fi alaturi, a coborat de pe scena, a urcat pe gardul care il separa de multime, apoi a alergat spre tribune, in timp ce fanii de-acolo isi paraseau locurile pentru a se apropia de el. Kravitz a alergat prin multime si a ajuns chiar pe acoperisul cabinelor de unde a salutat publicul, declansand o multime de blitzuri.

A urcat din nou pe scena si si-a luat la revedere, dar a revenit la bis si a spus ca are o intrebare, iar in linistea creata, a inceput sa cante frenetic "Are You Gonna Go My Way".

Dupa mai bine de doua ore de topait si strigat, fanii au plecat incantati de la un concert memorabil al unuia dintre artistii cei mai neconventionali si, totodata, mai plini de succes.

Lenny Kravitz in Bucuresti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.