LifeStar 4 Iulie 2008 19:34
B’Estfest 2008 isi deschide portile vineri, 4 iulie, cu Heineken Music Thirst Opening Day, iar printre cei care vor urca pe scena se numara Alanis Morissette, Boy Lamoen, UNKLE si Cypress Hill.

Artistii care vor oferi concerte publicului la Romexpo vineri, 4 iulie, sunt Adrian Eftimie, Mark Norman, Boy Lamoen, Apollo 440, Miss Platnum, NSK, Alanis Morissette, UNKLE si Cypress Hill.

Primii 1.000 de spectatori care vor ajunge la portile de la Romexpo pentru B’Estfest in fiecare zi a festivalului vor primi cate un tricou din partea Heineken Music.

In zilele de festival vor fi disponibile doar bilete de o zi, la pretul de 110 lei. Acestea pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta si de la casele de bilete de la intrarea in spatiul de festival.

In acest week-end, peste 30 de artisti si trupe vor concerta pe cele 4 scene ale festivalului. O parte dintre artisti au sosit deja de joi, 3 iulie, urmand ca in acest sfarsit de saptamana, cei peste 250 de muzicieni si 350 de persoane din staff-ul acestora sa ocupe 500 de camere de hotel in Bucuresti.

Accesul spectatorilor in spatiul de desfasurare al festivalului se va face vineri incepand cu ora 16.00, iar sambata si duminica incepand cu ora 14.00. Datorita numarului mare de spectatori asteptat pe parcursul zilelor de festival, intrarea publicului se va face prin Bulevardul Marasti, pe la Poarta A1 a complexului Romexpo.

Poarta C ramane inchisa accesului, fiind pusa la dispozitia spectatorilor doar pentru iesire. Posesorii de bilete VIP care detin un permis de parcare vor avea acces prin Poarta D a complexului Romexpo.


Cantareata Alanis Morissette a lansat de curand cel de-al saptelea album din cariera sa, "Flavors of Entaglement", despre care spune ca este rezultatul recentelor experiente de viata si a despartirii de actorul Ryan Reynolds, momente care i-au dat forta unui nou inceput, de aceea si tema materialului este "revenirea, renasterea din cenusa". Albumul a fost compus in 12 zile pe care Morissette le-a petrecut la Londra in timpul despartirii de actor. Alaturi de melodiile de pe noul album, fanii artistei vor putea asculta la Bucuresti si alte hituri semnate Alanis Morissette, precum "Ironic", "Uninvited", "Thank U" sau "So Pure".

DJ si producator, Boy Lamoen si-a inceput cariera muzicala cu 8 ani in urma, la varsta de 17 ani. A mixat in cluburi din intreaga lume, iar in calitate de producator a lansat cateva hituri la sfarsitul anilor ’90, abordand ca gen muzical un mix intre minimal, tech-house si techno, cu sound funky. Boy Lamoen experimenteaza zi de zi si incearca sa aduca nuante noi muzicii sale, cautand inspiratia in lucrurile care il inconjoara.

Trupa britanica electro UNKLE va urca pe scena in prima zi a festivalui B'Estfest. Infiintata in 1994 de James Lavelle si Tim Goldsworthy, formatia UNKLE a debutat in acelasi an cu albumul "The Time Has Come". Un an mai tarziu, componenta trupei s-a schimbat: Tim Goldsworthy a ales sa se implice intr-un alt proiect, iar locul sau in trupa a fost luat de DJ Shadow. Primul album lansat in noua formula a fost "Psyence Fiction", in 1998, la care au colaborat si o serie de artisti importanti, printre care Thom Yorke (Radiohead), Mike D (Beastie Boys), Kool G. Rap, Jason Newsted (Metallica), Badly Drawn Boy si Richard Aschroft (The Verve).

Tot din Marea Britanie vin si cei de la Apollo 440. Nume reprezentativ pentru industria muzicii electro, formatia a devenit cunoscuta in toata lumea datorita single-urilor de succes "Ain’t Talking 'bout Dub", "Lost in Space", "Stop The Rock" si "Heart Go Boom", precum si remix-urilor realizate pentru nume celebre ca U2, Robbie Williams, Lenny Kravitz, Manic Street Preachers, Jean Michelle Jarre sau Offspring. De asemenea, muzica celor de la Apollo 440 a putut fi auzita pe coloana sonora a numeroase jocuri si filme, printre care "Gran Turismo 4", "FIFA 2000", "S.W.A.T.", "Spider Man" sau "Gone in 60 Seconds". Trupa Apollo 440 ("Apollo Four Forty") a fost infiintata in 1990 de fratii Trevor si Howard Gray, carora li s-au alaturat mai apoi Noko si James Garner. Cel din urma a parasit formatia dupa inregistrarea primului album, "Millennium Fever", lansat in 1995. Inca de la debut, Apollo 440 s-a impus in topurile pop-dance din intreaga lume datorita sound-ului unic, ce un mix original de sonoritati rock, big beat si techno. Doi ani mai tarziu, Apollo 440 a revenit pe scena muzicii electronice cu albumul "Electro Glide in Blue", urmat, in 1999, de "Getting' High in Your Own Supply" si "Dude Descending a Staircase", in 2003.

Cypress Hill a fost cea de sasea formatie care a confirmat participarea la festival. Formata in prezent din B-Real, Sen Dog, DJ Muggs si percutionistul Eric Bobo, Cypress Hill este considerata una dintre cele mai de success trupe hip-hop din lume. Timbrul vocal al lui B-Real si sound-ul funk specific productiilor lui Muggs au transformat numeroase hit-uri in adevarate piese clasice ale genului. Primele patru albume ale trupei - "Cypress Hill", "Black Sunday", "III Temples of Boom" si "IV" au fost premiate cu multiple discuri de aur si platina. Cele mai recente albume ale grupului - "Skull & Bones", "Stoned Raiders" si "Till Death Do Us Part" au adus in soundul Cypress Hill influente rock si chiar jamaicane, largind aria admiratorilor.

Pe 4 iulie se va urca pe scena si Ruth Renner, alias Miss Platnum. Artista este originara din Banat si a ajuns celebra in Europa datorita noului gen muzical pe care il promoveaza: R'n'Balkan, care reprezinta un amestec intre R&B, pop si etno balcanic. Primul album, "Chefa", a fost lansat in 2007, cand cantareata a primit porecla de "Missy Elliot a Balcanilor".

Mark Norman este un duo olandez format din Mark de Jong si Normal Lenden, cunoscuti pentru creatiile incluse pe DVD-ul celebrului DJ, Tiesto. Olandezii au pornit pentru prima data in turneu alaturi de Cor Fijneman, care se gaseste si el pe afisul B'estfest. Trupa se afla acum la al doilea album "Colours", cunoscut mai ales prin single-urile "Colour My Eyes" si "Blikken Machine".

NSK vin in formula extinsa, cu Mara (ZUM) la voce si Ati la percutie. La 10 ani dupa lansarea oficiala a proiectului NSK ("Natural Soft Killers"), trio-ul Lucian Stan ("DJ Vasile"), Cristi Stanciu ("Matze") si Cristian Stefanescu ("Electric Brother") - se reuneste special pentru B'estfest 2008. Proiect de pionierat al muzicii electronice din Romania, "Natural Soft Killers" a luat nastere in anul 1997 avand drept puncte de sprijin "trei talente ascunse: Lucian face si desface - ritmuri, samples, viniluri, mixuri, Cristi e cel care umbla la butoane - sunete, canale, frecvente, iar Cristian aduce armonia pe portativ - trage chitara de corzi". Oficial, proiectul NSK a vazut lumina in 1998, iar in anul 2000 a fost lansat primul material al trupei "Trebuie Sa Dansam". In acelasi an, trupa a castigat primul loc in cadrul unui festival international de muzica electronica din Franta, a sustinut doua spectacole in Paris si in Lisabona si a lansat un nou material, numit "NSK: Paris-Lisbon".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.