Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA va trebui sa despagubeasca cele trei familii cu 360.000 de euro.

Instanta din Brasov a hotarat ca Serban Huidu sa nu plateasca nimic din daunele morale si materiale cerute de urmasii victimelor, obligand asiguratorul – Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA – sa despagubeasca cele trei familii cu 360. 000 de euro, scrie ziarulring.ro.

Decizia judecatoriei Brasov:

“Admite in parte actiunea civila formulata in cauza” de partea civila Campeanu Ioana (... ); de partea civila Balog Lungu Elena (... ); de partea civila Balog Lungu Mircea (...) si “obliga asiguratorul Astra SA la plata” catre cele trei parti civile a cate “120.000 de euro (la cursul BNR din data platii), suma reprezentand daune morale” si, dupa caz, la plata a “1877,5 lei” - pentru Campeanu Ioana, “5.500 lei, suma ce se va actualiza in raport de rata inflatiei pana la data platii efective si 5.000 euro” - pentru Balog Lungu Elena.

Pentru toate partile vatamate, instanta mai spune ca respinge “restul pretentiilor formulate in cauza”, dar ca ”obliga asiguratorul Astra SA” ca, pentru doua dintre partile vatamate, Elena si Mircea Balog Lungu, “sa plateasca cheltuielile de judecata”.

Pentru ca Serban Huidu avea asigurare RCA ( la Astra SA), despagubirile morale ( si materiale) obtinute in instanta de rudele celor trei victime ucise in accident vor fi platite de societatea de asigurari. Atat despagubirile materiale, cat si despagubirile morale care se cer in urma accidentelor auto sunt suportate de catre societatile de asigurari cu care autorii accidentelor au incheiat contracte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.