La mai bine de doua decenii de la Revolutie, Sergiu Nicolaescu vorbeste despre planul pe care-l pusese la cale pentru a scapa tara de sub dictatura.

Sergiu Nicolescu a povestit intr-o emisiune la Acasa TV planul sau de a-l impusca pe Nicolae Ceausescu.

"Acum pot s-o spun. Imi cumparasem doua arme. O arma cu luneta si amortizor, semiautomata, de mare precizie. O cumparasem prin '70 cand am adus-o cu avionul, in geamantan. Si un revolver. Revolverul era mai mult pentru mine. Arma era pentru nea Ceausescu. Unui singur om i-am spus, unui cascador cu care eram prieten, Nicu Constantinescu, el stia de .. (intentia mea n.red.). Voiam sa ne asezam intr-un canal, ceva de genul asta. Niciodata nu am crezut ca o sa apuc sfarsitul comunismul”, povesteste regizorul.

Regizorul spune, insa, ca a acceptat statutul de favorit al conducerii de dinainte de '89, fara a-i imbratisa viziunea. Maestrul sustine ca n-a fost niciodata de acord cu politica lui Ceausescu.

Citeste si: Misterul mormantului lui Nicolae Ceausescu a fost elucidat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.