Fostul realizator TV a fost implicat marti seara intr-un accident de circulatie in zona Casei Presei. Parchetul Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti a inregistrat o plangere impotriva lui Andrei Gheorghe, reclamat pentru vatamare corporala din culpa. Tot de marti seara, seful Departamentului de comunicare din Ministerul Finantelor nu mai are voie sa conduca.

Andrei Gheorghe este cercetat de politistii de la Brigada Rutiera a Capitalei pentru vatamare corporala si pentru ca a refuzat sa i se recolteze probe biologice, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, care a precizat ca acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce si ca perioada de suspendare inca nu a fost stabilita.

Dosarul in care Andrei Gheorghe este cercetat pentru vatamare corporala si refuz de recoltare de probe biologice a fost inregistrat, miercuri, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

"A fost un accident usor, pe gheata, se intampla sute in fiecare zi. Ne lovim intruna. In cealalta masina se afla o singura persoana: un domn, domnul Voinea. Am facut schimb de adrese, de telefoane, de carti de vizita, ca toti oamenii civilizati. Daca va fi cazul sa ma prezint la Politie, sigur ca o voi face", a declarat Andrei Gheorghe citat de Gandul.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, spune insa ca in urma accidentului Andrei Gheorghe a refuzat sa se prezinte la Institutul de Medicina Legala pentru recoltarea probelor biologice, fiindu-i astfel retras permisul. Acesta a primit in schimb o dovada inlocuitoare si poate depune plangere la Parchet pentru recuperarea permisului de conducere intr-un timp mai scurt.

In privinta refuzului de recoltare a probelor biologice, politistii precizeaza faptul ca ca setul de analize este menit sa stabileasca, pe langa alcoolemie, si un un eventual consum de substante interzise.

Potrivit politistilor, dupa interventia medicala SMURD s-a mers la locul accidentului, unde au efectuat masuratorile. La locul faptei a fost chemat si Andrei Gheorghe, care s-a prezentat foarte repede si s-a comportat foarte civilizat. Acesta a fost supus la etilotest, rezultatul fiind zero, insa si-a schimbat atitudinea cand a fost informat ca trebuie sa mearga la Institutul de Medicina Legala pentru a i se recolta probele biologice si a plecat, potrivit NewsIn.

Accidentul a avut loc marti seara, in jurul orei 18.15, pe Bulevardul Kisellef din Sectorul 1 si este unul obisnuit. "Astfel de accidente au loc zilnic, mai ales in aceasta perioada cand carosabilul este alunecos din cauza poleiului ori a zapezii", spun politistii de la Biroul de tamponari al Sectorului 1.

Andrei Gheorghe: Am refuzat sa mi se recolteze sange dupa accident in semn de protest

"Nu am consumat bauturi alcoolice, medicamente sau alte substante interzise. Veneam de la serviciu. Doar nu credeti ca ma imbat la Ministerul de Finante. Este imposibil", a declarat Gheorghe in fata sediului Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, cu precizarea ca a refuzat sa i se recolteze sange considerand ca este "un exces impardonabil, un abuz, o hartuire, un viciu al sistemului".

Practic, Gheorghe a aratat ca refuzul sau a fost un protest fata de lipsa unei alternative la recoltarea probelor biologice. "Sunt de acord sa dau proba de urina, de saliva, dar este bizar sa dam voie statului sa ne intepe. Trupul este singurul nostru bun", a mai spus Andrei Gheorghe.

Seful Departamentului Comunicare din Ministerul Finantelor a afirmat ca nu exista nicio victima in acest caz, niciun act medical care sa confirme existenta unei victime si ca nu are de gand sa se sustraga cercetarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.