Traian Basescu, Florin Piersic, Mircea Badea si Ion Tiriac se numara printre laureatii Galei 10 pentru Romania, in cadrul careia au fost premiate si mari personalitati ale societatii romanesti pentru intreaga lor activitate.
Gala "Zece pentru Romania", organizata de Realitatea Tv s-a desfasurat luni seara la Ateneul Roman. Aflat la cea de-a cincea editie, in cadrul evenimentului au fost acordate premii celor mai buni actori, interpreti vocali, sportivi, jurnalisti, oameni de afaceri, politicieni, brand-uri romanesti, dar si orasele si liceele cu cele mai multe performate.
  • Trofee de excelenta. Din 2008, Realitatea TV a instituit trofeele de excelenta "Zece pentru Romania", care sunt acordate unor personalitati pentru intreaga cariera, potrivit NewsIn. Anul acesta, au plecat acasa cu premii de excelenta istoricul Lucian Boia, campionul la kaiac-canoe Ivan Patzaichin, antrenorul Octavian Bellu, actrita Olga Tudorache, atleta Iolanda Balas, neurochirurgul Leon Danaila, presedintele de onoare al PNTCD aripa Sarbu, Ion Diaconescu, si revolutionarii Ioan Savu si lui Dumitru Dinca, voci proeminente ale luptei impotriva dictaturii comuniste si ale evenimentelor din 1989.
  • Cel mai bun politician. Podiumul la aceasta categorie a fost acelasi cu cel din cadrul rezultatelor la alegerile prezidentiale. Pe locul I s-a situate presedintele Traian Basescu, urmat de liderul PSD Mircea Geoana si de cel al PNL, Crin Antonescu. Seful statului nu a gasit, insa, timp sa vina sa-si ridice premiul.
  • Cea mai buna dintre cei mai buni la categoria "Interpreti vocali". Cantareata Andra a plecat acasa pentru al treilea an consecutiv cu trofeul 10 pentru Romania. Ea a fost urmata in clasament de Irina Loghin si Stefan Banica Jr.
  • Cel mai indragit actor. Si in 2009, publicul l-a ales pe Florin Piersic cel mai bun actor. Acesta si-a primit laudele de la propriul sau fiu, Florin Piersic Jr. si a bucurat publicul si audienta cu un moment plin de profunzime si bucurie care a dat viata scenei Atheneumului. In discursul sau, Piersic nu a uitat sa-l aminteasca si pe bunul sau prieten, care s-a stins din viata de curand, maestrul Gheorghe Dinica.
  • Sportivii anului. In clasamentul celor mai iubiti sportivi, pe locul intai s-a clasat fotbalistul Adrian Mutu, urmat de Cristian Chivu. De data asta, insa, Mihai Tatulici, gazda evenimentului, a acordat trofeul gimnastului Marian Dragulescu si campionului mondial la box, Lucian Bute, pentru rezultatele deosebite obtinute anul acesta.
  • Premii pentru orase si licee. Potrivit localnicilor, Constanta si Cluj-Napoca sunt orasele in care se traieste cel mai bine in Romania. Din pacate, la Gala doar municipiul ardelean a fost reprezentat de primarul sau actual, Sorin Apostu. Tatulici nu a ezitat sa nu glumeasca spunand ca edilul orasului de la malul marii, Radu Mazare se afla la ora actuala in Brazilia. La categoria "Licee", trofeul a fost acordat Colegiului National Mircea cel Batran din Constanta.
  • Cel mai de succes brand romanesc. Surprinzator, la acesta categorie castigatorul a fost Borsec si nu Dacia sau Poiana. Totusi, brandul Dacia s-a aflat pe loc secund, urmat de Dorna.
  • Cel mai bun om de afaceri. In viziunea romanilor, cel mai bun om de afaceri este Ion Tiriac. George Becali si Silviu Prigoana s-au aflat si ei pe podium.
  • Cel mai iubit jurnalist. Mircea Badea a castigat premiul de populatitate la sectiunea "Jurnalisti". Acesta nu a fost present la Gala, fiind de parere ca nu eset ziarist in adevaratul sens al cuvantului, conform lui Mihai Tatulici. In preferintele votantilor, urmatorii clasati au fost Andreea Esca si Cristian Tudor Popescu.

Proiectul "Zece pentru Romania" isi propune sa delimiteze valoarea de notorietate, in acele domenii care pot accelera evolutia spre o Romanie moderna, contribuind la reconstructia elitei romanesti si la cunoasterea ei. Castigatorii au fost desemnati ca urmare a unei cercetari realizate de institutele CSOP, CURS, IMAS si INSOMAR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.