Cantareata a fost supusa luni seara unei operatii delicate de anevrism cerebral, format in spatele ochilor, la un spital din Florida
Insusi medicul care a efectuat operatia a declarat ca procedura, desi complicata din punct de vedere tehnic, a decurs normal. Operatia a durat aproximativ doua ore si jumatate, informeaza Adevarul, citand stirileprotv.ro.

Anevrismul cerebral a fost indepartat printr-o metoda chirurgicala numita si embolizare: chirugii patrund cu o sonda prin gat sau picior, urmand ca, sub control microscopic, sa introduca spirale electromagnetice in formatiunea vasculara care produce inchiderea anevrismului. Potrivit specialistilor, acest tip de interventie chirurgicala are sanse de succes in proportie de 95-96%.

Elena Carstea va fi supusa unui nou control medical peste sase luni, medicii luand in calcul o posibila repetare a procedurii chirurgicale, in functie de rezultate.

Cititi mai multe in Adevarul




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.