Actorul Nicu Constantin a incetat din viata la varsta de 70 de ani in urma unui stop cardiorespirator, dupa ce a fost internat timp de patru luni in Spitalul Clinic Militar din Bucuresti, pentru suferinte pulmonare.
Actorul Nicu Constantin a decedat astazi la ora 16:45 dupa ce la ora 14.00 a avut un stop cardiorespirator, medicii reusind atunci sa il readuca la viata. Doua ore mai tarziu actorul a incetat din viata, dupa ce a suferit un al doilea stop cardiorespirator.

Nicu Constantin
s-a nascut pe 31 Iulie 1939 , in Eforie Sud, Constanta, si a urmat cursurile Scolii de Marina din Constanta si a Scolii de Arte din Bucuresti.

In perioada 1960 - 2000 Nicu Constantin a fost actor la Teatrul Satiric "C-tin Tanase" din Bucuresti, unde a jucat in peste 9000 de spectacole, si a jucat de asemenea la Teatrul National de Opereta, intre anii 1979 - 1982.

A participat la turnee in tara si strainatate: Franta, Rusia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Turcia, Germania, Austria, Egipt, America, Israel, Canada, a jucat in peste 28 de filme de scurt si lung metraj si a participat la peste 600 de emisiuni radio si peste 300 de emisiuni TV.

A scris scenarii pentru radio si televiziune, respectiv texte pentru Teatrul "C-tin Tanase" si alte teatre muzicale. A colaborat cu mai multe ziare si reviste din tara, dar si voluntar, cu scoli, diverse institutii, gospodarii agricole colective si pentru campanii electorale.

Unul dintre cei mai iubiti actori romani a murit astazi dupa ce doctorii au incercat sa il readuca la viata timp e o ora, in urma stopului cardiorespirator.

Condoleante prezidentiale
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis, marti, un mesaj de condoleante familiei actorului Nicu Constantin, in urma decesului marelui actor.

"In aceste momente de mare tristete, doresc sa transmit sincere condoleante familiei actorului Nicu Constantin si tuturor celor apropiati. Intreaga sa activitate artistica, de peste 50 de ani, va ramane in amintirea noastra, a celor care l-am pretuit pentru maiestria si devotamentul cu care a slujit scena si filmul romanesc. Dumnezeu sa-l odihneasca!", este mesajul transmis de presedintele Traian Basescu familiei regretatului actor si apropiatilor acestuia.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.