In timp ce unii dintre noi isi savureaza libertatea, unii se casatoresc, iar altii ii nasesc. Printre cei din urma se numara si Lavinia Sandru, care acum o saptamana a spus "Da" in urbea pe care sotul o pastoreste in calitate de primar, Slatina, avand drept nasi familia Gusa. Daca la Starea Civila Lavinia a abordat o rochie din dantela ecru, cu redingota din santung de matase tot ecru, si accesorii - palarie, geanta si pantofi - din aceleasi tesaturi, la nunta ea a ales din temele propuse de designerul Liliana Udrea - albul imaculat.

Designerul Liliana Udrea, autoare si a tinutei de la casatoria civila, i-a propus trei teme: una de influenta marinareasca (bleu cu accente de albastru puternic si aplicatii din dantela cu scoici), o combinatie romantica de tafta aurie cu bej si alta traditionala, pe alb. Desi tema de sorginte marinareasca nu a fost agreata, alegand albul imaculat, Lavinia Sandru a ales totusi marea ca loc al petrecerii de nunta, cununia religioasa fiind precedata si urmata de petreceri pe malul marii, la Neptun.

Despre rochia de mireasa, creatoarea ei ne spune: "Este o tinuta foarte, foarte pretioasa. Partea de sus este un colaj din doua dantele, iar partea de jos, fusta, are fata brodata si spatele este realizat din matase si organza, cu drapaje si dantela aplicata. Este o tinuta foarte romantica, la care fiecare bucatica a fost realizata manual. Indiferent pe care dintre temele propuse de mine ar fi ales-o, i-ar fi venit bine. Nu mi-a fost greu sa-i propun variante diferite ca stil".

Cele trei domnisoare de onoare imbracate de acelasi stilist au fost convinse sa abordeze tinute in perfecta consonanta cu marea. Ele au fost imbracate in tinute din acelasi material, cu croiuri diferite insa. Este vorba despre dantela pe organza, pictata cu stelute de mare si scoici, cu margele aplicate.

Si pentru ca suntem in mileniul in care femeile vor sa se simta bine si sa danseze cat mai mult la propria nunta, chiar si atunci cand au aspiratii politice, Lavinia Sandru si-a alcatuit tinuta astfel incat fusta sa poata fi inlocuita, in a doua parte a petrecerii, cu o alta scurta gen anii '50, deasupra genunchilor, din organza cu jupon infoiat pe dedesubt. Si pentru ca in trecut nunta la romani tinea trei zile, acum ea poate tine... trei saptamani. Urmatoarea petrecere de nunta a Laviniei Sandru va fi saptamana viitoare, in judetul Mures, locul unde s-a nascut.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.