Europarlamentarii romani Ioan Enciu, Catalin Ivan si Corina Cretu condamna site-ul xenofob lansat in Belgia dupa modelul PVV.

Potrivit europarlamentarului Ioan Enciu, co-initiator al acestei rezolutii, "initiativa Vlaams Belang este la fel de incalificabila ca si cea a PVV si reprezinta o incalcare grava a drepturilor omului si a principiilor de solidaritate si toleranta pe care Uniunea Europeana este fondata".

El a cerut o actiune imediata atat din partea autoritatilor nationale cat si a Comisiei Europene, sustinand ca "este mai mult decat evident faptul ca atat website-ul PVV cat si cel al Vlaams Belang sunt in contradictie flagranta cu Carta UE a Drepturilor Fundamentale, in special cu dreptul la ne-discriminare. De aceea datoria autoritatilor nationale este de a pune capat imediat unor astfel de proiecte xenofobe. In situatia in care acest lucru nu se intampla, asa cum a fost cazul Guvernului olandez, Comisia Europeana trebuie sa intervina in acord cu rolul sau de aparator al Tratatelor".

Scrisoare catre Olanda: Renuntati la site-ul xenofob

"Este un semnal de alarma sever ca institutiile europene si fortele politice democratice sunt neputincioase in a apara valorile ce stau la temelia Uniunii Europene in fata atacurilor extremei drepte", a subliniat Corina Cretu in interpelarea adresata Comisiei Europene.

"Sper ca guvernul belgian va reactiona mult mai prompt si mai ferm decat cel olandez, care depinde de sustinerea parlamentara a extremistilor xenofobi. De asemenea, solicit Comisiei Europene sa depuna toate eforturile necesare pentru a asigura respectarea Directivei 2004/38/CE privind dreptul la libera circulatie si sedere pe teritoriul statelor membre pentru cetatenii Uniunii si membrii familiilor acestora, precum si a Deciziei-cadru privind rasismul si xenofobia", a declarat Corina Cretu in intrebarea cu solicitare de raspuns scris in regim de urgenta, adresata Comisiei Europene.

Citeste si:
Rusia a blocat site-ul cotidianului german Die Welt
Rusia a blocat site-ul...

"Comisia Europeana trebuie sa dea dovada de mai multa fermitate in acest caz și sa descurajeze, astfel, demersurile discriminatorii asemenea celor inițiate de PVV și Vlaams Belang. In loc sa incerce impunerea tratatului ACTA, Comisia ar fi trebuit sa se ocupe mult mai serios de oprirea atacurilor la adresa imigranților. Doar cu fermitate si sancțiuni dure putem stopa aceste atentate la adresa unitații UE", a mentionat Catalin Ivan intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.