Scrisoare deschisa este adresata societatii si liderilor politici din Olanda de catre Ambasada Romaniei la Haga si alte 9 misiuni diplomatice.

Ambasada Romaniei la Haga, alaturi de alte noua misiuni diplomatice din state membre UE acreditate in Olanda, au transmis, prin demers comun, o „Scrisoare deschisa adresata societatii si liderilor politici din Olanda”, exprimandu-si preocuparea fata de site-ul discriminatoriu la adresa lucratorilor din Europa Centrala si de Est, lansat de Partidul pentru Libertate (PVV).

Scrisoarea transmite mesajul ca fenomenul mobilitatii fortei de munca este atat unul de natura economica, cat si sociala, astfel incat problematica trebuie gestionata conjugat de catre societatea gazda si de catre cetatenii care aleg sa locuiasca si sa munceasca pe teritoriul unui alt stat membru, in baza valorilor care constituie fundamentul Uniunii Europene si luand in considerare date concrete, reale.

„Timp de decenii, Regatul Tarilor de Jos si societatea olandeza au fost percepute in tarile noastre ca exemple perfecte pentru valori precum libertatea, deschiderea si toleranta. Credem ca Olanda trebuie sa isi mentina aceasta imagine si solicitam societatii olandeze si liderilor politici sa se distanteze de aceasta initiativa regretabila”,
conchid cei 10 sefi de misiune.

In afara de Romania, celelalte state semnatare sunt: Republica Bulgaria, Republica Ceha, Republica Estonia, Ungaria, Republica Lituania. Republica Letonia, Republica Polona, Republica Slovaca si Republica Slovenia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.