Mark Rutte, premierul olandez a refuzat adoptarea unei pozitii privind site-ul impotriva imigrantilor est-europeni, lansat de partidul de extrema-dreapta PVV.

"Nu vom adopta o pozitie, este vorba despre site-ul unui partid, nu de site-ul Guvernului", le-a declarat Mark Rutte jurnalistilor, in timpul unei deplasari la Biezenmortel, in sudul Olandei, potrivit mediafax.

Partidul pentru Libertate condus de Geert Wilders, indeamna olandezii sa semnaleze pe site problemele pe care le au din cauza imigrantilor est-europeni.

"O singura privire este suficienta pentru a vedea ca acesta nu implica strangerea faptelor, asa cum sustine Wilders, ci este vorba despre alimentarea sentimentelor negative indreptate in mod specific impotriva persoanelor care provin din Europa Centrala si de Est", a reactionat luni deputatul laburist olandez Frans Timmermans, din cadrul formatiunii PvdA, relateaza HotNews.

Comisia Europeana (CE) a denuntat vineri site-ul PVV, apreciind ca "este total opus principiilor" libertatii si liberei circulatii a persoanelor in Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.