Rusia a blocat site-ul Die Welt, un important cotidian german care publică știri despre războiul din Ucraina în limba rusă, potrivit dpa. Decizia, pentru care nu a fost furnizată nicio explicație, a fost luată la solicitarea Parchetului General.

Autoritățile ruse au blocat site-ul cotidianului german Die Welt

Internauții din Rusia nu au putut accesa site-ul Die Welt începând de sâmbătă, conform registrului autorităților ruse de supraveghere a presei Roskomnadzor. Cotidianul a început să publice știri în limba rusă sub titlul „Război în Ucraina” după începerea invaziei forțelor ruse în Ucraina, în data de 24 februarie.

Ziarul a publicat o știre despre faptul că site-ul este inaccesibil în Rusia, folosind eticheta „cenzură media”. Die Welt a angajat-o pe jurnalista rusă Marina Ovsiannikova în luna martie, după ce aceasta a devenit cunoscută în întreaga lume pentru protestul său în direct la televiziune împotriva războiului.

În Rusia, reglementările stricte adoptate de autorităţi impun ca războiul să nu fie descris ca o invazie, ci doar ca o „operaţiune specială". Autorităţile ruse au luat măsuri represive împotriva mass-mediei independente, forţând numeroase site-uri să se închidă. Aceste presiuni au forţat multe instituţii media cu o abordare critică să îşi înceteze activitatea de informare.

15 morți după ce o rachetă rusească a lovit un bloc la Ceasiv Iar, în Donbas, Ucraina

Cel puţin 15 persoane au murit după ce o rachetă rusească Uragan a lovit sâmbătă seara un bloc de locuinţe la Ceasiv Iar, în regiunea Doneţk din Ucraina, provocând prăbuşirea parţială a imobilului, transmite AFP, citând autorităţile ucrainene.

Citeste si:
Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a...
Evgheni Prigojin a murit,...

Conform echipelor de salvare, 24 de oameni se aflau încă sub dărâmături, în vreme ce alți cinci au fost salvați. Imobilul cu patru etaje a fost lovit de o rachetă rusească Uragan, a arătat guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko, pe Telegram.

Jurnalişti ai AFP sosiţi la faţa locului au văzut imobilul parţial prăbuşi și echipe de salvare şi un excavator încercând să cureţe locul. Potrivit guvernatorului Kirilenko, cel puţin 591 de civili au fost omorâți şi 1.541 răniţi în regiunea Doneţk de la începutul invaziei ruse.

Statul Major al armatei ucrainene a raportat sâmbătă noi bombardamente ruse, dar aproape niciun atac terestru al forţelor Moscovei. Totodată, Kievul a afirmat că forţele sale au vizat două „puncte de comandă'' şi depozite ruseşti din regiunea Ciornobaivka (sud).

Citeste si:
Războiul s-a mutat în Rusia. Ce este obligată să facă armata lui...
Războiul s-a mutat în Rusia....

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.