Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat în direct, cu o pancartă, în timpul unui buletin de ştiri al postului de televiziune Pervîi Kanal pro-Kremlin, a demisionat de la acest canal tv.

Marina Ovsiannikova spune că a luat aceasta decizie din proprie inițiativă.

Marina Ovsiannikova a demisionat și va rămâne în Rusia

„Astăzi m-am dus la Ostankino (sediul canalului), am predat toate documentele pentru demisia mea din proprie dorinţă”, a declarat ea într-un interviu acordat France 24, potrivit g4media.ro

Marina Ovsiannikova a pătruns pe neaşteptate, luni seară, în timpul celui mai urmărit buletin de ştiri televizat din Rusia cu o pancartă denunţând ofensiva militară din Ucraina. În timp ce cunoscuta prezentatoare Ekaterina Andreeva vorbeşte, în spatele ei apare Marina Ovsiannikova cu un carton pe care scrie "Nu războiului. Nu credeţi propaganda. Aici vă mint".

Imediat după acest gest, jurnalista a fost reținută de poliție. Ea a fost eliberată, după 14 ore, și a scăpat, deocamdată, doar cu amendă administrativă. Femeia a refuzat oferta de azil a preşedintelui francez Emmanuel Macron, declarând că nu vrea să îşi părăsească ţara

"Nu vreau să părăsesc ţara noastră. Sunt patrioată, fiul meu şi mai mult. Nu vrem să plecăm sub nicio formă, nu vrem să mergem nicăieri", a spus jurnalista în vârstă de 43 de ani într-un interviu pentru revista germană Der Spiegel, difuzat miercuri seară, scrie Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.