Pentagonul si-a anuntat intentia de a solicita fonduri pentru a sprijini expansiunea sistemului de aparare antiracheta israelian "Iron Dome" (Domul de Fier) .

Statele Unite au cheltuit aproximativ 204 milioane de dolari in cursul anului 2011 pentru dezvoltarea acestui sistem, iar Pentagonul nu a precizat ce nivel de finantare va solicita Congresului pentru instalatiile suplimentare.

"Departamentul Apararii a discutat cu guvernul israelian sprijinul american pentru achizitia unor noi baterii «Iron Dome» si intentioneaza sa solicite Congresului o finantare adecvata in functie de nevoile Israelului si de capacitatile sale de productie", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului George Little intr-un comunicat, potrivit MEDIAFAX.

"Cand sudul Israelului a fost vizat de aproape 300 de rachete si mortiere, «Iron Dome» a interceptat peste 80% din tintele vizate, salvand numeroase vieti civile", adauga comunicatul Pentagonului.

"Ma bucur ca presedintele recunoaste acum nevoia de a spori fondurile pentru a contracara o amenintare mortala", a declarat Buck McKeon, presedinte al comisiei fortelor armate din Camera reprezentantilor.

Fiecare baterie "Iron Dome" include un radar de detectare si urmarire, un software de control al lansarilor si trei lansatoare echipate fiecare cu 20 de rachete de interceptare. Sistemul permite oprirea in zbor a proiectilelor lansate de la o distanta de 4 pana la 70 de kilometri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.