Aproape doua treimi dintre israelienii evrei sunt de parere ca un atac impotriva Iranului ar fi mai putin periculos decat ca Republica islamica sa fie lasata sa se doteze cu arma nucleara.

Aproximativ 65% dintre persoanele interogate sunt de acord cu ipoteza ca pretul pe care Israelul il va avea avea de platit pentru a trai cu un Iran dotat cu arma nucleara este mai important decat cel al unor eventuale represalii in urma unui atac israelian impotriva instalatiilor nucleare iraniene.

In plus, majoritatea persoanelor interogate (aproximativ 60%) impartasesc opinia potrivit careia numai o operatiune militara impotriva Iranului va fi in masura sa stopeze programul nuclear iranian.

Acest sondaj a fost realizat de catre profesorul Camille Fuchs pentru Jerusalem Center for Public Affairs (dreapta) asupra unui numar de 505 israelieni evrei, reprezentand diferitele categorii ale populatiei, scrie MEDIAFAX.

Guvernul israelian s-a declarat prudent cu privire la eficienta sanctiunilor contra Teheranului si asupra sanselor de succes ale negocierilor ce urmeaza sa fie reluate in curand intre membrii grupului 5+1 (China, Franta, Germania, Marea Britanie, Rusia si Statele Unite).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.