Mai multe tari occidentale, in frunte cu Statele Unite, suspecteaza Iranul sa incearca sa obtina arma atomica, sub acoperirea unui program nuclear civil.

Presedintele american Barack Obama a declarat in cadrul unei conferinte de presa, la care a participat si premierul britanic David Cameron, ca sansele de rezolvare pe cale diplomatica a dosarului iranian sunt in scadere.

El a continuat, spunand, ca desi a introdus sanctiuni fara precedent pentru Iran, care vor lua amploare in vara si a facut Teheranul sa inteleaga ca discutiile cu marile puteri (Rusia, Franta, SUA, Marea Britania, China si Germania) sunt singurul mod de a evita consecinte si mai grave, aceste masuri nu pot garanta o decizie a Iranului de a renunta la programul sau nuclear.

SUA au pregatita bomba cu care pot ataca Iranul

"Pot eu sa garantez ca Iranul va accepta aceasta propunere? Nu. Marja care ne permite sa rezolvam problema pe cale diplomatica este in curs de micsorare. Nu vreau sa trebuiasca sa administrez un Iran dotat cu arma nucleara, vreau sa il impiedic sa o obtina", a spus Obama, potrivit realitatea.net.

Pregatiri de razboi? SUA va oferi echipamente militare speciale Israelului

Surse diplomatice din Rusia sustin ca Israelul si SUA vor ataca republica islamica pana la sfarsitul lui 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.