Inspectiile efectuate incepand din 2006 la nava Costa Concordia nu au aratat anomalii.

In cadrul inspectiilor efectuate incepand din 2006 de autoritati Navei Costa Concordia, al carei naufragiu langa insula italiana Giglio s-a soldat cu cel putin 11 morti, nu a prezentat anomalii.

Ultimul control efectuat de statul portului de escala a avut loc la jumatatea lui aprilie 2011 in Malta, potrivit acestui document, furnizat de Ministerul francez al Transporturilor.

Inspectiile precedente ale navei Costa Concordia, dintre care prima dateaza din iulie 2006, au fost efectuate de doua ori in Portugalia, de doua ori in Grecia, o data in Malta si o data in Cipru. Nici o anomalie nu a fost descoperita, conform documentului EMSA, informeaza MEDIAFAX.

Costa Concordia a lovit o stanca in apropierea insulei Giglio, inainte de a esua aproape de mal

Nava Costa Concordia era considerata un veritabil "templu al divertismentului", cu 58 de apartamente cu balcoane, cinci restaurante, 13 baruri, cinci jacuzzi si patru piscine, scrie HotNews.

Unsprezece cadavre au fost recuperate pana in prezent, iar autoritatile cauta in continuare 20 de disparuti. Nava transporta 4.229 de ocupanti, dintre care peste 3.200 de turisti si o mie de membri ai echipajului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.