Compania de croaziere Costa Crociere care detine nava Costa Concordia l-a acuzat pe capitan ca a comis erori.

Societatea afirma de asemenea ca comandantul Francesco Schettino, angajat la Costa Crociere in 2002 ca responsabil cu securitatea si promovat comandant in 2006, a urmat cu succes toate programele de formare continua in domeniu.

Aceasta aminteste ca membrii echipajului "fac exercitii de evacuare a navelor la fiecare doua saptamani" si ca "pasagerii participa de asemenea la un exercitiu in primele 24 de ore dupa imbarcare".

Naufragiul navei Costa Concordia, dupa lovirea unei stanci la distanta foarte mica de litoral, s-a soldat cu cel putin sase morti, circa 60 de raniti si 15 disparuti, potrivit MEDIAFAX.

Compania care detine nava il acuza pe comandant ca a comis erori grave

"Justitia, cu care Costa Crociere colaboreaza, a ordonat arestarea comandantului, impotriva caruia sunt acuzatii grave"
. "Comandantul a comis erori de judecata care au avut consecinte grave" si "deciziile sale in gestionarea situatiei de urgenta nu au urmat procedurile Costa Crociere, care sunt conforme standardelor internationale", aminteste compania intr-un comunicat de presa.

Numerosi supravietuitori au povestit "scene de apocalipsa" si de panica, cu busculade intre turisti care incercau sa urce in salupe, pe fondul tipetelor si plansetelor, in timp ce membrii echipajului, dintre care unii nu vorbeau nici italiana si nici engleza, nu reuseau sa coboare salupele. Ei il acuza pe comandant ca a dat alerta abia dupa o ora de la lovirea stancii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.