Politia britanica a retinut sase persoane, banuite de incitare la ura rasiala dupa publicarea pe Internet a unei inregistrari video in care un grup de tineri arde mai multe exemplare ale Coranului.

"Arestarile au avut loc in urma (unui incident in care) se pare ca au fost arse doua exemplare ale Coranului la Gateshead, in data de 11 septembrie", a declarat un purtator de cuvant al politiei din Northumbria, potrivit MEDIAFAX.

"Incidentul a fost inregistrat, iar clipul a fost publicat pe Internet",
a precizat el.

Inregistrarea publicata pe Youtube arata sase tineri, cu fetele acoperite, care varsa benzina pe o carte, careia ii dau foc, repetand apoi scenariul cu o a doua carte. Dupa incendierea cartilor, tinerii striga de bucurie privind cum ard acestea, scandand "11 septembrie, ziua internationala de ardere a Coranului" si "pentru baietii din Afganistan".

Politia din Northumbria a precizat ca a retinut doua persoane la 15 septembrie, iar alte patru au fost retinute la 22 septembrie, toti cei sase suspecti fiind ulterior eliberati conditionat.

Autoritatile locale din Gateshead au precizat ca "tipul de comportament prezentat in aceasta inregistrare nu este deloc reprezentativ" pentru comunitatea locala. "Comunitatea noastra da dovada de respect reciproc si colaboram in continuare cu liderii comunitari si cu persoane de toate confesiunile si credintele, pentru a mentine bunele relatii", precizeaza un comunicat oficial.

O Biserica americana vrea sa arda Coranul

Incidentul a fost anuntat la mai putin de doua saptamani dupa ce pastorul american Terry Jones a anulat, in ultimul moment, planul de a arde exemplare din Coran pentru a marca implinirea a noua ani de la atentatele din 11 septembrie.

Mii de afgani protesteaza fata de intentia de a arde Coranul

Militanti crestini au rupt pagini din Coran in fata Casei Albe


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.