Turcia va revizui relatiile sale cu Israelul, daca acesta nu prezinta scuze oficiale dupa atacul asupra convoiului umanitar, potrivit presei locale.

Relatiile dintre Turcia si Israel s-au degradat serios dupa asaltul israelian din 31 mai asupra navelor din "Flotila libertatii", relateaza RIA Novosti, potrivit NewsIn.

Flotila se indrepta spre Gaza, cu ajutoare. Noua persoane au fost ucise, dintre care opt turci.

Potrivit Milliyet, Ankara vrea ca Israelul sa prezinte scuze, sa dea despagubiri victimelor, sa accepte o ancheta internationala, sa returneze navele confiscate si sa furnizeze ajutoarele in Gaza. Altfel, Turcia va bloca relatiile diplomatice cu Israelul, va interzice participarea companiilor israeliene la licitatii turce si va revizui cooperarea militara, potrivit NTV.

"In acelasi timp, Turcia nu are nicio intentie sa interzica intrarea israelienilor in tara sau sa inchida porturile pentru navele comerciale din Israel. Ea semnaleaza astfel ca sanctiunile nu vor viza poporul israelian", subliniaza NTV.

Inca o flotila cu ajutoare va pleca spre Fasia Gaza

Israel, "la cutite" cu Turcia si in turism


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.