Israelul va redirectiona spre Bulgaria 400.000 dintre turistii sai interesati de Turcia, din cauza conflictului pe tema Gaza, a anuntat ministrul israelian pentru chestiuni sociale, relateaza Sofia News Agency.

"In urma deteriorarii relatiilor noastre cu Turcia, tara care era principala destinatie pentru circa 400.000 dintre turistii nostri, Bulgaria va fi cea mai buna alternativa pentru ei", a spus ministrul Isaac Herzog, la o intalnire cu omologul sau bulgar, Totiu Mladenov, relateaza NewsIn.

Herzog a cerut guvernului bulgar sa faca eforturi pentru a populariza Bulgaria in Israel.

"Sunt multi pensionari care se duc in statiuni din Grecia si Romania. Cel mai natural lucru pentru ei ar fi ca dupa aceea sa viziteze Bulgaria. Varna este o destinatie turistica foarte populara", a spus Herzog.

Comandourile israeliene au ucis recent noua persoane - dintre care opt turci - aflate la bordul unor vase din "Flotila libertatii", care transporta ajutoare spre Gaza. In urma acestei operatiuni, relatiile Turcia-Israel s-au deteriorat semnificativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.