Grupul turc propalestinian IHH a anuntat ca cel putin sase nave vor incerca sa ajunga in Fasia Gaza la sfarsitul lunii iulie, relateaza Ynet.

Un convoi al acestui grup a fost atacat de comandouri israeliene in mai, in timp ce se indreapta cu ajutoare spre Fasia Gaza.
Fundatia pentru drepturile omului, libertati si ajutor umanitar (IHH), a spus ca a strans sase nave pentru urmatoarea flotila si le cere si altora sa se alature.

Flotila va pleca la sfarsitul lunii iulie. Grupul a invitat presa internationala sa inspecteze bunurile de la bord inainte de plecarea convoiului. Israelul spune ca IHH are legaturi cu militantii musulmani, ceea ce grupul neaga.

Richard Howitt, membru britanic al PE, a spus ca UE are obligatia de a asigura respectarea legilor din domeniul umanitar.
Israelul a spus ca analizeaza reducerea blocadei, in urma incidentelor din 31 mai, iar UE a declarat luni ca spera ca actiunea va fi intreprinsa in urmatoarele zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.