Credinciosii din zilele noastre si-au gasi o noua metoda de confesiune pe care Biserica catolica a aprobat-o deja. Descopera si tu cum arata aplicatia care te intreaba daca ai pacatuit!

Acum posesorii credinciosi iPhone sau iPad care se simt cu musca pe caciula in fata Divinitatii pot descarca o aplicatie speciala de recunoastere a greselilor.

Descrisa drept "ajutorul perfect pentru fiecare penitent", aplicatia le ofera pacatosilor sfaturi si instructiuni pentru o spovedanie ca la carte. Aceasta le permite utilizatorilor sa se spovedeasca, sa tina un istoric al pacatelor pe care le-au comis si sa isi examineze constiinta intr-un fel personalizat, in functie de factori precum varsta, sexul si starea civila, scrie Daily Mail.

Aplicatia nu a fost facuta pentru a inlocui complet spovedania traditionala, ci ii incurajeaza pe utilizatori sa isi examineze mai intai constiinta si apoi sa se duca la preot pentru iertarea pacatelor. Ea este structurata pe poruncile din Biblie si pe tipuri de incalcari ale lor - daca ai pacatuit la o anumita categorie, trebuie sa bifezi.


Oficiali ai bisericii catolice din Marea Britanie si din Statele Unite ale Americii au aprobat acest tip nou de spovedanie, scrie bbc.co.uk, ceea ce este o premiera. "Dorinta noastra este sa ii incurajam pe catolici sa isi practice credinta si cu ajutorul tehnologiei digitale", a declarat pentru Reuters Patrick Leinen, de la Little iApps. Aplicatia, vanduta pe iTunes, costa 1,99 dolari.

Lansarea vine la scurta vreme dupa ce Papa Benedict al XVI-lea le-a spus crestinilor sa imbratiseze comunicarea digitala si sa-si faca simtita prezenta online. Luna trecuta, el afirmat ca nu este un pacat sa utilizezi retelele sociale si i-a indemnat pe tineri sa impartaseasca informatii online. I-a avertizat insa sa nu se rezume doar la asta. "Comunicarea virtuala nu poate si nu trebuie sa ia locul contactului direct intre oameni la fiecare nivel al vietii noastre", a declarat Suveranul Pontif.

Citeste si:
Cum și-a ales What s Up numele de scenă. Marius Moga s-a îndoit de...
Cum și-a ales What s Up...

Dezvoltatorii spovedaniei virtuale spun ca s-au inspirat din cuvintele Papei atunci cand au creat aplicatia, la care au colaborat cativa preoti. "Scopul nostrum a fost sa oferim o aplicatie digitala care este cu adevarat in serviciul lumii", au declarat reprezentantii companiei. Un purtator de cuvant al Bisericii Catolice din Anglia a spus BBC ca aceasta este "o unealta utila care ii ajuta pe oameni sa se pregateasca pentru spovedanie. Biserica crede in imbratisarea noii tehnologii si sa spera ca aceasta aplicatie creativa ii va ajuta pe oameni sa se confeseze".

Nu este pentru prima data cand Biserica Catolica spune "da" tehnologiei. In 2007, Vaticanul si-a lansat propriul canal pe YouTube, iar doi ani mai tarziu a creat o aplicatie Facebook, cu ajutorul caruia utilizatorii pot trimite vederi virtuale infatisandul pe Papa Benedict al XVI-lea. In plus acesta

Citeste si:
Papa Francisc va primi un „papamobil” electric!
Papa Francisc va primi un...

In 2009 a fost lansat un site al Vaticanului. Site-ul oferea utilizatorilor diferite aplicatii digitale, printre care una numita "Papa se intalneste cu tine pe Facebook", dar si alte aplicatii realizate pentru internautii care doresc sa primeasca mesajele papei pe iPhone sau iPod.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.