După ce Papa Francisc a declarat că acordă o mare atenție mediului înconjurător, compania Fisker Inc a anunțat că îi va furniza acestuia primul automobil electric, dotat cu acoperiş solar şi mochetă produsă din sticle de plastic colectate din ocean şi reciclate.

Fisker va asigura vehiculul său sport Ocean, în totalitate electric, pentru a fi utilizat de papă, acesta fiind prevăzut cu o cupolă retractabilă transparentă şi materiale sustenabile la interior.

Cofondatorii Henrik Fisker, fost designer pentru producătorul britanic de maşini de lux Aston Martin, şi dr. Geeta Gupta-Fisker s-au întâlnit cu liderul Bisericii Romano-Catolice din Vatican, a indicat compania.

„M-am inspirat după ce am citit că Papa Francisc acordă o mare atenţie mediului înconjurător şi impactului schimbărilor climatice asupra generaţiilor viitoare'', a declarat Henrik Fisker, citat într-un comunicat.

Producţia SUV-ului electric Ocean este planificată să înceapă în noiembrie anul viitor, prin intermediul unui contract cu producătorul Magna International Inc în Europa.

Retail jobs

Start-up-ul nu a dezvăluit costul vehiculului modificat destinat papei, însă preţul modelului Ocean al Fisker începe de la 37.499 dolari în Statele Unite şi 32.000 de euro (39.152 dolari) în Germania.

Anul trecut, papa Francisc a primit un sedan Toyota Mirai alimentat cu hidrogen, special conceput pentru a-i asigura mobilitatea, potrivit AGERPRES.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2021 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.