Europenii au fost sfatuiti de Organizatia Mondiala a Sanatatii sa stea in casa daca cenusa va cobori.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a comunicat ca, in ciuda faptului ca norul de cenusa vulcanica a fost la altitudine mare, acesta ar putea cobori, iar in acest caz ar fi periculos pentru sanatate. Europenii au fost sfatuiti sa stea in casa daca coboara cenusa. Inhalarea particulelor toxice ar putea cauza probleme respiratorii, in special celor bolnavi de astm sau alte afectiuni respiratorii, arata Realitatea.net.

Potrivit NewsIn, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) si Centrul International de Avertizare pentru aviatie estimeaza ca norul de cenusa produs de eruptia vulcanica din Islanda nu va afecta direct Romania, dar se va apropia de Nord-Vestul teritoriului in cursul zilei de sambata, 17 aprilie.

"Administratia Nationala de Meteorologie a informat in aceasta dimineata Ministerul Mediului si Padurilor in legatura cu eruptia vulcanului activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei, care a erupt pentru a doua oara miercuri, 15.04.2010, la numai doua zile dupa ce isi incetase activitatea inceputa luna trecuta. Astfel, din estimarile Administratiei Nationale de Meteorologie precum si ale Centrului International de Avertizare pentru aviatie, privind cenusa vulcanica – Volcanic Ash Advisary – (VAAC), rezulta ca norul de cenusa produs de eruptia vulcanica nu va afecta direct Romania, dar se va apropia de Nord-Vestul teritoriului in cursul zilei de sambata, 17 aprilie", se arata in comunicatul transmis vineri de Ministerul Mediului.

[Norul de cenusa ajunge si deasupra Romaniei]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.