Avand in vedere ca apa se regaseste in organismul omului intr-un procent de 70%, este esential sa ne mentinem hidratati in mod corespunzator. In caz contrar, pe termen lung, pot surveni consecinte negative asupra sanatatii precum aparitia migrenelor, spasmelor musculare, colitei, hipertensiunii, pietrelor la rinichi, furnicaturilor la nivelul membrelor, noteaza sfatulmedicului.ro. Pentru a evita aceste afectiuni, specialistii recomanda hidratarea corespunzatoare.

Se dovedeste insa foarte importanta si cantitatea si perioada in care bem. Cel mai indicat ar fi sa bem cate 160 ml de apa de cate patru ori, imediat dupa trezire si inainte de periajul pe dinti. Apoi ar trebui sa nu mancam nimic timp 45 de minute si sa ne facem un obicei din a bea apa cu cel putin 30 de minute inainte de manca, dar nu si in urmatoarele doua ore dupa micul dejun, pranz si cina.

Iata de ce beneficii te poti bucura daca respecti regulile de mai sus si mai ales daca o consumi pe stomacul gol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.