Unul dintre secretele pentru a obtine o cafea buna il constituie timpul de fierbere. Cu cat vei lasa cafeaua sa fiarba mai mult, cu atat va deveni mai amara, scrie
foodstory.stirileprotv.ro.
Nu acorzi atentie calitatii apei
2/5
Avand in vedere continutul considerabil de apa din cafea, se dovedeste necesar ca aceasta sa fie de calitate in cazul in care doresti sa obtii o bautura pe masura. Daca apa de la robinet nu are un gust bun, nu te poti astepta sa iasa o cafea excelenta. Drept urmare, se recomanda a se folosi apa plata sau filtrata.
Nu tii cont de cantitati
3/5
Cantitatile recomandate ar fi de 2 linguri la 170ml apa. Desigur, in functie de gust, daca preferi o bautura mai tare se poate adauga mai multa cafea, insa ar fi indicat sa nu se depaseasca cu mult cantitatile prezentate daca vrei sa te bucuri de savoarea unei cafele perfecte.
Nu alegi o cafea de calitate superioara
4/5
Calitatea cafelei este foarte importanta atunci cand vine vorba despre obtinerea unei bauturi savuroase. Chiar daca iti doresti sa mai economisesti niste bani, renunta la aceasta idee atunci cand vine vorba despre cafea. Mai degraba poti renunta la a o mai cumpara din oras. Iti poti achizitiona o cana care o va mentine calda si pe care o poti lua cu usurinta pe drum, birou, la conferinte sau oriunde mergi. Astfel, te vei putea bucura oriunde si oricand de o cafea de calitate, preparata chiar de tine acasa si in acest fel vei si economisi.
Nu o depozitezi corect
5/5
Renunta la a mai pastra cafeaua direct in punga, si opteaza mai bine pentru un recipient de sticla sau metal care se inchide etans si care pastreaza aroma. De asemenea, asigura-te ca o depozitezi in spatii racoroase si intunecate.
Cine nu viseaza la o cafea aromata, care sa incante toate simturile si sa ofere energie pentru intreaga zi? Din pacate, din pricina lipsei de timp sau a altor factori, facem cateva greseli care nu ne permit sa ne bucuram de bautura energizanta perfecta. Iata ce greseli ar trebui sa eviti atunci cand iti prepari cafeaua.