Nu-l cureti bine de apa
1/7
Nu este suficient sa indepartezi solzii, sa-i cureti intestinele si sa-l speli. Daca vrei sa-ti iasa un peste gutos incepe prin a nu mai pune pestele imediat dupa ce l-ai spalat pe gratar. Se recomada a se sterge cu un servetel in vederea absorbirii apei ramase. Apoi, se poate unge cu unt sau putin ulei de masline si se asezoneaza bine cu sare si piper. In plus nu uita sa adaugi un catel de usturoi in interior. Rezultatul? Te vei putea bucura de un peste bine pregatit care te iti va imbia toate simturile.
Nu pregatesti gratarul corespunzator
2/7
Gratarul trebuie, de asemenea, pregatit adecvat. Asemenea pestelui, si acesta se unge cu ulei de masline chiar inainte de adaugare. In plus, gratarul trebuie sa fie fierbinte atunci cand pestele este adaugat, scrie
rd.com.
Renunta la acest obicei, caci pielea reprezinta elementul-cheie care confera savoare pestelui, avand in vedere ca dupa gatire devine crocanta si extrem de gustoasa. Pana la urma aici sunt, de fapt, toate condimentele.
Nu gatesti corect fileurile
4/7
Atunci cand gatesti fileul de peste trebuie sa fii atent sa il asezi pe gratar pe partea cu piele pentru a nu se lipi.
Daca il vei intoarce prea des vei deteriora pielea crocanta, care capteaza sucul pestelui si aromele delicioase ale condimentelor. De aceea, pestele se intoarce o singura data. De asemenea, nu folosi furculita atunci cand il intorci, ci opteaza pentru o spatula de metal sau chiar o lingura.
Tii pestele prea mult pe gratar
6/7
Daca gatesti pestele prea mult, acesta va fi tare, uscat si isi va pierde aroma. In egala masura, un peste crud nu poate fi consumat. Drept urmare ai grija cat timp il tii pe gratar: este nevoie de doar 8 minute pentru o grosime de 2,4 cm si 10 minute pentru un peste intreg, scrie
foodstory.stirileprotv.ro.
Nu il scoti corect de pe gratar
7/7
Daca vrei ca pestele sa-si pastreze aspectul si sa nu se rupa, dezlipeste-l usor de gratar cu o furculita si scoate-l cu ajutorul unei spatule.
Pestele constituie o sursa excelenta de proteine si acizi grasi Omega 3, noteaza csid.ro, acest tip de carne numarandu-se printre cele mai sanatoase, avand in vedere ca previne depresia, aparitia bolilor de inima, reduce riscul de accident vascular cerebral, depresia, boala Alzheimer si alte afectiuni cronice, potrivit sfatulmedicului.ro. Avand in vedere ca acest sortiment de carne are putine calorii si este si delicios pe deasupra, multe persoane opteaza pentru consumul acestuia in vederea adoptarii unui stil de viata mai sanatos. Din pacate, adesea facem greseli atunci cand vine vorba despre prepararea pestelui pe gratar. Iata ce ar trebui evitat!