Ghidul nuantelor din farfurie. Ce spun culorile alimentelor despre ele
Culoarea verde
4/6
Fructele si legumele verzi contin cantitati importante de substante fitochimice puternice, precum luteina si indoli. Printre beneficiile consumului acestor tipuri de alimente se numara reducerea riscului aparitiei anumitor tipuri de cancer, mentinerea sanatatii ochilor, imbunatatirea musculaturii, intarirea oaselor si a danturii, conform www.coreperformance.com.
Culoarea albastra/violet
5/6
Aceste alimente au o culoarea atat de vibranta datorita antocianilor, care au proprietati antioxidante si de anti-imbatranire. Aceste alimente mentin sanatatea oaselor, reduc riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer, imbunatatesc memoria, si mentin sanatatea tractului urinar. Principalul beneficiu al alimentelor de culoare albastra/violet este cresterea circulatiei si a microcirculatiei.
Nonculoarea alba
6/6
In timp ce foarte multe alimente albe sunt rafinate, precum painea alba si orezul alb, exista, de asemenea, si cateva care sunt bogate in nutrienti. Fructele si legumele de culoare alba reduc colesterolul, scad tensiunea arteriala, scazand riscul aparitiei bolilor de inima. Cel mai important beneficiu al acestor fructe si legume este cresterea imunitatii organismului.
Culoarea rosie
1/6
Bogate in substante fitochimice, precum licopenul si antociani, alimentele de culoare rosie ajuta la mentinerea sanatatii inimii si sistemului circulator, imbunatatesc memoria, sustin sanatatea tractului urinar, si reduc riscul aparitie anumitor tipuri de cancer.
Culoarea portocalie
2/6
Alimentele de culoare portocalie sunt bogate in antoxidanti, precum vitamina C, carotenoide si bioflavonoide. Aceste alimente ajuta la pastrarea sanatatii pielii si ochilor, cresc imunitatea organismului, scad riscul aparitie cancerului, si mentin sanatatea inimii.
Culoarea galbena
3/6
Ananasul, ardeiul galben, porumbul, si alte alimente de culoare galbena sunt bogate in nutrienti care asigura o digestie buna si o functionare optima a creierului. Cu un continut ridicat in alfa si beta-caroten, acestea maresc imunitatea, scad riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer, si pastreaza sanatatea ochilor si a pielii.
9AM. ro iti prezinta beneficiile alimentelor in functie de culoarea acestora.