Aroma de ultimul minut
1/6
Asemenea parmezanului adaugat pastelor sau a unui cubulet de unt adaugat fripturii, pentru un plus de gust puteti adauga si legumelor o aroma de ultimul minut. Incercati sa stoarceti suc de lamaie proaspat pe broccoli sau conopida, adaugati chimen sau sare de mare morcovilor fierti sau realizati un amestec de ghimbir proaspat tocat cu usturoi si coaja de portocala si adaugati-l radacinoaselor prajite. Gusturile explozive va vor invada toate simturile!
Trebuie sa admitem ca supa de legume pregatita in casa nu are un gust tocmai special. De aceea, puteti carmeliza legumele, apoi puteti adauga sos de soia alb si rosii inainte de a adauga lichidul. Cateva ciuperci si supa va capata un gust cu totul special, scrie
prevention.com.
Foloseste razatoarea spiralata
3/6
Acest lucru s-ar putea sa nu schimbe gustul legumelor, insa iti permite sa le consumi in moduri neasteptate, iar cateodata acest lucru este tot de ceea ce ai nevoie pentru a-ti transforma farfuria. In loc de morcovi taiati in felii, incercati morcovi dati prin razatoarea spiralata aluturi de niste creveti sau sfecla cu ulei de masline, branza de capra cruda si nuci spiralate.
Otetul balsamic este modul clasic de a conferi gust salatelor de rosii. Dar cateva lingurite de otet de cherry imbogateste gustul anterior obtinut! Acesta ofera aciditatea in mod normal obtinuta din otetul balsamic, numai ca genereaza o aroma proaspata de rosii.
Pentru a conferi o aroma extraordinara verzei de Bruxelles prajite adauga un sos de peste, praz tocat si seminte de susan. Vei obtine un gust echilibrat si profund.
Inlocuieste sosul de soia
6/6
Inlocuieste sosul de soia pentru asezonarea legumelor fierte cu aminoacizi lichizi. Concentratia proteica este derivata tot din boabe de soia, dar confera o aroma mai delicata. Sosul de soia creeaza impresia gustului de sodiu, aminoacizii lichizi condimenteaza corect legumele.
Transforma gustul legumelor prin cateva metode simple. Daca te-ai plictisit de combinatiile clasice cum ar fi varza de Bruxelles in tigaie sau rosii stropite cu otet balsamic, ar trebui sa incerci alte combinatii mai inspirate. In plus, daca nu esti un consumator de legume, aceste combinatii te vor transforma intr-unul. Iata cateva dintre secretele care pot schimba considerabil gustul legumelor.