La fel ca si vinurile, fiecare tip de bere trebuie bauta la temperatura potrivita. Berile cu arome fructata trebuie baute la 3 - 7 grade. Berea de tip amber este buna la 7-12 grade iar o bere neagra se consuma la 12 grade Celsius. Daca berea este racita excesiv, papilele gustative sunt derutate si nu se mai percep corespunzator aromele bauturii.
Halbe/pahare inghetate
2/5
In multe baruri se face lucrul acesta - se serveste berea in pahare sau halbe abia scoase din congelator. Insa acest lucru nu face decat sa altereze aromele bauturii, sa o lase fara aciditate si sa o faca mai spumoasa.
O pastrezi prea mult timp
3/5
Berea nu devine mai buna in timp ca in cazul vinului. O sticla uitata in frigier multe luni nu va mai avea aceleasi calitati ca la inceput si nici nu va fi la fel de gustoasa, potrivit
foodstory.stirileprotv.ro.
Berea expusa la lumina puternica sau la soare isi schimba gustul, iar daca sticle in care se afla sunt de culori deschise riscul alterarii gustului bauturii este si mai mare. Berile imbuteliate in sticle de culori inchise sunt cele mai recomandate din punctul de vedere al calitatii bauturii.
Nu o bei din paharul care trebuie
5/5
Forma paharului influenteaza calitatile berii. Nu degeaba in anumite locuri fiecare tip de bere are si paharul ei. Cu cat berea este mai tare cu atat ea trebuie bauta in recipiente mai inguste. Paharele stramte la baza si largi spre gura sunt perfecte pentru berile blonde iar pentu cele brune se potrivesc paharele care se stramteaza spre gura.
Berea este una dintre bauturile preferare ale romanilor si cele mai consumate in sezonul cald. Iata cinci lucruri pe care le faci gresit cand vine vorba despre consumul de bere.