Laptele nepasteurizat contine bacterii ca Salmonella, Campylobacter si E. coli. Evitati sa beti lapte crud pentru a nu avea probleme de sanatate, scrie
feelikecooking.ro.
Carnea de pui si cea de vita sunt cele mai periculoase daca nu sunt gatite cum trebuie. Curatati bine si obiectele care intra in contact cu alimentul crud - cutite, tocatoare, vase, pentru a evita raspandirea bacteriilor.
Daca nu sunt gatiti cum trebuie cartofii pot cauza inflamatii in organism. Ei devin periculosi si cand intra in contact cu alte alimente precum carnea nefiarta sau ouale crude.
Rosiile pot fi contaminate cu Salmonella daca stau langa alimente crude de origine animala. Spalati-te bine, sub jet de apa cel putin 20 de secunde, iniante sa le consumati.
Legume cu frunze verzi
3/8
Salata, spanacul, varza, andivete etc - pot fi contaminate prin contactul cu apa murdara sau balegarul. Asigurati-va ca le spalati bine, sub jet de apa rece, frunza cu frunza, inainte sa le consumati.
Branzetturile moi contin bacterii precum Salmonella si Listeria care odata ajunse in organism provoaca o sumedenie de probleme de sanatate. Femeile insarcinate trebuie sa evite sortimentele de branza perecum Feta, Brie sau Camembert.
Fructele de padure congelate pot contine bacterii periculoase precum Cyclospora, care odata ajunsa in organism produce toxiinfectii alimentare (diaree, crampe abdominale, deshidratare).
Contin bacteria Salmonella iar daca nu sunt gatite cum trebuie exista pericolul de imbolnavire. Ouale trebuie pastrate la frigider.
Sunt alimente pe care le consumi zilnic si care iti pot face probleme daca nu sunt consumate cum trebuie.