Lupta impotriva cancerului prin culori
1/10
Fructele si legumele sunt bogate in nutrienti. Cu cat mai multe culori, cu atat mai multi nutrienti. De altfel, multe fructe si legume, ca grepfruitul, broccoli, lamaia, rodia, portocala, gogosarul contin vitamina C, un antioxidant ce ajuta la prevenirea aparitiei celulelor canceroase. Dietele bogate in vitamina C reduc riscul de aparitie al cancerului de colon, stomac, esofag, vezica si san. Asadar, mananca multe fructe si legume! Urmareste culorile rosu, portocaliu si verde inchis!
Potentialul anti-cancer al ceaiului
2/10
Ceaiul are in componenta sa catechins, o planta ce previne mutatiile celulare care contribuie la dezvoltarea cancerului. Ceaiul verde a fost asociat cu reducerea riscului aparitiei cancerului la stomac, ovare, colon, plaman, san si prostata. Toate tipurile de ceai- negru, alb, verde- contin agenti de prevenire a cancerului. Bucura-te de varietatea de arome si bea ceai in mod regulat!
Zmeura, afinele si murele sunt fructele cu cel mai mare potential de prevenire a cancerului. Afinele contin antioxidanti care lupta impotriva produselor chimice si actioneaza in organism, inainte ca celule sa fie distruse. Aceste fructe mai contin si pterostilbene in cantitati considerabile, ce ajuta la prevenirea instalarii cancerului.
Strugurii si sucul de struguri, in special cei mov si rosii, contin resveratrol, un puternic antioxidant cu proprietati anti-inflamatoare. Studiile de laborator au relevat ca previn declansarea celulelor canceroase, insa nu exista probe suficiente ca strugurii, sucul de struguri sau vinul pot trata cancerul.
Legumele crucifere vs cancer
5/10
Continutul legumelor crucifere- broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles si varza creata- ajuta corpul sa lupte impotriva cancerului de colon, san, plaman sau gat. Acestea contin fitonutrienti care inhiba metabolizarea unor substante cancerigene si stimuleaza producerea de enzime detoxifiante.
Fie ca este vorba despre licopen- pigmentul care confera culoarea rosiilor, fie ca este vorba despre altceva, studiile au aratat ca rosiile reduc riscul aparitiei tumorilor canceroase. De asemenea, produsele naturale din rosii, ca sucul, sosul sau pasta, maresc potentialul luptei impotriva bolii.
Turmericul contine curcumin, care actioneaza atat ca anti-inflamator, cat si ca antioxidant. Ajuta la prevenirea cancerului de san, colon, stomac, ficat si plamani. Foloseste curry la condimentarea fripturii sau orezului ca o cale de a incorpora turmericul in alimentatia ta! Nu are calorii si da savoare meselor tale!
Alimente bogate in vitamina E
8/10
Studiile au aratat ca vitamina E reduce riscul de aparitie al cancerului. Alimentele bogate in vitamina E, care ar trebui categoric incluse in cadrul unei diete sanatoase sunt alunele, untul de arahide, migdalele, untul de migdale si semintele de floarea soarelui; ele ajuta organismul sa lupte impotriva celulelor canceroase!
Nivelul scazut al vitaminei D in organism a fost asociat cu diferite tipuri de cancer, printre care cel de colon. Oamenii de stiinta sustin ca vitamina D poate ajuta la blocarea dezvoltarii vaselor de sange care hranesc tumorile in crestere si opresc proliferarea celulelor canceroase si precanceroase. Un aliment bogat in vitamina D este somonul salbatic, numarandu-se printre putinele alimente care furnizeaza aceasta vitamina.
Un singur aliment nu poate preveni aparitia cancerului, insa combinatia corecta de alimente poate marca diferenta. La pranz, asigura un echilibru de cel putin doua treimi de preparate pe baza de plante si o treime de alimente de origine animala.
Pe toti ne sperie gandul ca boala ce a impanzit globul ar putea, intr-o buna zi, sa se instaleze si in corpul nostru. Cum dupa 40 de ani, riscul aparitiei cancerului are un grad mai ridicat, pana atunci ar trebui sa avem grija ce stil de viata adoptam si, mai ales, ce alegem sa mancam pentru a ne mentine sanatosi. WebMD si Joy Bauer ofera o lista a alimentelor ce ajuta la prevenirea cancerului.