Nu folositi vin rosu pentru marinarea carnii de miel. Vinul alb este recomandat pentru gatirea mielului pentru ca nu lasa o aroma foarte pregnanta in carne.
Socotiti timpul pentru prepararea la cuptor dupa cea mai simpla formula: 10-15 minute pentru fiecare jumatate de kilogram de carne. In tigaie sau pe gratar carnea se tine in jur de 4 minute pe fiecare parte. Carnea inabusita trebuie lasata o ora si jumatate, la foc mic.
Nu o consumati imediat
7/7
Indiferent de cum alegeti sa preparati carnea de miel, lasati-o sa se odihneasca, dupa ce este gata, cel putin 15 minute.
Orice tip de carne se potriveste cu anumite ierburi aromatice. Rozmarinul, maghiranul, cimbrul si menta merg de minune cu friptura de miel. Cu cat adaugati mai multe plante aromatice cu atata carnea va iesi mai gustoasa.
Cand gatiti carne de miel folositi numai grasimi vegetale. Uleiul de masline este perfect pentru o friptura de miel savuroasa, potrivit
retete.acasa.ro.
Nu va zgarciti cu usturoiul cand preaparati friptura pentru masa de Paste. Cateii de usturoi infipti in carnea de miel ii va da un gust distinct.
Carnea de miel capata un gust deosebit daca este tinuta in bait cel putin doua-trei ore, inainte de a fi gatita. Ideal este sa stea o noapte intreaga in marinata, la frigider. Atentie la ingredientele pentru bait - nu se folosete otet, ci doar vin, piper, usturoi, boia dulce si cimbru.
Carnea de miel, consumata in special cu ocazia Pastelui, este o delicatesa daca se gateste cum trebuie. Iata ce ar trebui sa stiti despre prepararea ei.