Bauturile acidulate nu sunt sanataose nici in restul anului, cu atat mai putin cu ocazia sarbatorilor cand li se alatura si celorlalte excesuri alimentare. Optati pentru sucurile din fructe, facute in casa.
Cu un continut de grasime urias, slanina si untura sunt de obicei si sarate cu generozitate. Evita aceste grasimi concentrate, care iti pot afecta sistemul circulator, dar si ficatul si pancreasul.
Mai ales maioneza cumparata, reprezinta un pericol pentru sanatate. Avand foarte mult ulei, nu ar trebui consumata o cantitate mai mare de o lingura de maioneza pe zi. Puteti inlocui maioneza cu o smantana care are un cotinut de grasime scazut amestecata cu putin mustar cand preparati salatele traditionale.
Mezelurile traditionale
6/7
Mezelurile din comert sunt tratate cu o sumedenie de aditivi alimentari si coloranti, dintre care multi contribuie la cresterea riscului de aparitie a cancerului la nivelului sistemului digestiv.
Toate dulciurile sunt periculoase daca sunt consumate in exces. Bomboanele de pom sunt printre cele mai daunatoare, producatorii investind mai mult in ambalajul colorat decat in ingredient de calitate. Practic ele contin cantitati uriase de zahar si aditivi alimentari. Un desert facut in casa ar fi o optiune mai sanatoasa pentru a va satisfice pofat de dulce.
Pielea de pui sau curcan este plina de grasimi saturate iar cand este unsa cu ulei si pusa la cuptor aceasta devine o adevarata bomba pentru sanatate, potrivit
ele.ro.
Bucataria traditional romaneasca contine preparate foarte grase. De Craciun carnea de porc se prajeste de obicei in untura sau ulei iar acest lucru este extrem de periculos pentru organismal uman, mai ales ca tindem sa exageram la mesele festive cand sunt atatea preparate delicioase pe mese.
Cu ocazia sarbatorilor de iarna mesele romanilor sunt pline cu bunatati de tot felul. Iata ceteva exemple de alimente pe care este bine sa le consumam cu moderatie daca nu vrem sa ajungem la spital cand ne e lumea mai draga.