Dovleceii (15 calorii/ 100g)
1/10
Sunt bogati in minerale si oligoelemente, magneziu si calciu. Continutul mare de fibre ajuta digestia. A se evita insa combinarea lor cu sosurile grele.
Ridichile rosii (15 calorii/ 100 g)
2/10
Contin mult sulf, bun pentru stimularea digestiei, dar si fibre si vitamina C.
Tonul (150 calorii/ 100 g)
3/10
Peste gras - dar mai putin gras decat somonul -, are un continut bogat de acizi grasi omega 3, contribuind la prevenirea maladiilor cardio-vasculare. In plus, este bogat in proteine complete, vitaminele A, B, D, fier, magneziu si calciu.
Piersicile (40 calorii/ 100 g)
4/10
Sunt extrem de hidratante - 87% apa. Contin antioxidantul provitamina A si foarte multe fibre, utile pentru digestie.
Carnea de pui (110 calorii/ 100 g)
5/10
Este saraca in grasimi, fiind "starul" dietelor. Insa trebuie sa se evite pielea si sa se prefere carnea alba (piept, nu pulpe). Puiul contine proteine bune, care permit repararea celulelor din corp.
Pepenele galben (48 calorii/ 100 g)
6/10
Este diuretic, bogat in fibre, fiind un laxativ natural foarte eficace. Contine mult caroten (antioxidant). Bogat in apa, hidrateaza si improspateaza organismul.
Carnea de vita (175 calorii/ 100 g)
7/10
Este bogata in proteine si are putine calorii. Este bogata in fosfor, un oligoelement care permite repartizarea in tot corpul a energiei livrate de alimente. A se evita insa creierul de vita, care contine extrem de mult colesterol, precum si carnea preparata cu sos.
Castravetele (10 calorii/ 100 g)
8/10
Catravetele este 96% apa, fiind extrem de bun pentru hidratare. In plus, contine fibre, foarte utile pentru imbunatatirea tranzitului intestinal.
Dorada (77 calorii/ 100 g)
9/10
Este un peste slab cu virtuti multiple. Bogata in magneziu, fier, fosfor, calciu, dorada contine si vitamina B si iod. Pentru a profita din plin de calitatile lui, acest peste trebuie preparat pe baie de aburi sau la cuptor.
Menta (70 calorii/ 100g)
10/10
Menta are efecte uimitoare asupra sanatatii. Este bogata in vitamina A, fier, zinc si potasiu, are un efect calmant asupra sistemului digestiv, actioneaza ca un pansament gastric si calmeaza durerile abdominale. Ceaiul din frunze de menta este excelent in reducerea simptomelor de colon iritabil, in detoxifiere si curatarea pielii. Proaspata se foloseste mai ales in salate, supe, sosuri si diverse deserturi sau bauturi.
Pentru a ne asigura o stare buna de sanatate in timpul verii este recomandat sa consumam cat mai multe alimentele de sezon.