Cu toate ca sfecla rosie se gaseste in tot timpul anului, sfecla este foarte buna in primele luni de vara, cand este inca tanara. Pe langa faptul ca are
putine calorii si aproape zero grasimi, sfecla este foarte bogata in nutrienti si vine in mai multe variante de... culoare. Totodata, sfecla este o sursa foarte buna de
vitamina C, potasiu (care reduce presiunea arteriala), magneziu, acid folic, iar culoarea puternica a sfeclei rosii vine de la beta-caroten, ceea ce inseamna ca aceasta radacinoasa este o sursa foarte buna de vitamina A, scrie
Huffington Post.
- Cum sa o cumparati si cum sa o consumati
Roberta Larson Duyff, un dietetician american, sugereaza ca pe langa radacina sfeclei,
si frunzele si tulpinile pot fi consumate. Cel mai bine este
sa le cumparati din locuri unde aveti certitudinea ca sunt proaspete si sa le gatiti fie la cuptor, stropite cu putin ulei de masline, fie crude in salate."Cand cumparati sfecla, nu le taiati varfurile si le aruncati frunzele. (...) Taiati-le si adaugati-le la o salata sau gatiti-le ca pe spanac", explica dieteticiana.
Citeste si:
Spune-mi ce zodie esti sa-ti spun ce dieta ti se potriveste!