Sanatatea, frumusetea si longevitatea sunt strict legate de alimentatie. Insa pentru a manca sanatos este nevoie de vointa si indrumare.

Cea mai buna alegere este sa gatiti personal preparatele pe care le consumati, atat acasa, cat si la serviciu.

  • 1. Inlocuieste painea alba cu paine integrala

Inlocuiti painea alba cu cea integrala. Recomandat este sa consumati cel mult doua felii de paine la o masa si doar la mancaruri cu sos. Ciorbele, salatele, preparatele fara sos se pot consuma ca atare.

  • 2. Inlocuiti gustarile cu fructe

Daca sunteti obisnuiti dimineata sa rontaiti cand va cititi mailurile sau intre mese, sa “ciuguliti” cate ceva, luati atitudine si schimbati orice aliment consumat la aceste gustari cu un fruct. In felul acesta asigurati vitaminizarea organismului si reduceti substantial aportul de calorii si toxine din alimentatie.

  • 3. Renuntati la sosurile din comert

Pentru ca au un numar mare de calorii si substante toxice pentru organism (aditivi, acidifianti, coloranti, arome artificiale etc.) renuntati la sosuri precum maioneza, sosuri de usturoi, sosuri pentru diferite tipuri de preparate, ketchup etc. Inlocuiti-le cu sosuri naturale de rosii si usturoi, de ceapa sau maioneza facuta in casa. Maioneza este insa foarte grasa si calorica, de aceea este indicat sa o consumati rar.

Aflati alte "legi alimentare" in Healthy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.