Oamenii de stiinta au descoperit ca pepenele rosu este o sursa de zahar ce poate fi usor distilata in alcool, care la randul lui poate alimenta automobilele si vehiculele folosite in agricultura.
Potrivit The Telegraph, fructul este cu atat mai potrivit cu cat, doar in America, 360.000 de tone de pepene trebuie aruncati in fiecare an pentru ca sunt sub standardele pietii. Doar aceste resturi ar putea produce 7,5 milioane de litri de biocombustibil pe an. Studiul Departamentului pentru agricultura al Statelor Unite a avut in vedere doar acei pepeni rosii care nu ajung pe piata din cauza imperfectiunilor. Aproape o cincime din recoltele din fiecare an raman pe camp pentru ca nu au forma corecta sau pentru ca au o coaja imperfecta.

Studiul, publicat in revista Biotechnology for Biofuels, arata ca pepenii rosii ar putea produce in jur de 75 de litri de combustibil la fiecare 0,4 hectare cultivate.Potrivit Green-report, productia de biocombustibili este privita de guvernele occidentale ca o metoda de a ajunge mai aproape de tintele fixate pentru energia regenerabila. In tarile Uniunii Europene, 5,75% din combustibilii folositi in transporturi trebuie sa provina din surse regenerabile pana in 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.