Cat de departe poti merge pentru a slabi? Bettina Fachinger a intocmit un top al celor mai ciudate diete.

  • 1. Dieta Fletcher

IDEEA
: Horace Fletcher era de parere ca doar mancarea mestecata foarte mult poate fi digerata corect. “Natura ii va pedepsi pe cei care nu mesteca” a devenit sloganul lui.

CUM: Fiecare inghititura trebuie mestecata de aproximativ 32 de ori. Apoi, lasati capul pe spate si inghititi mancarea fara foarte mare efort, indica "inventatorul" Acest mod de a manca, foarte lent si neplacut probabil, explica insa succesul dietei. De plictiseala, sunt sanse mari sa mananci mai putin.

VERDICT: In sfarsit s-a inventat o scuza pentru cei care mananca incet

  • 2. Dieta Victoriana

IDEEA:
In Marea Britanie, William Banting a publicat prima carte de dieta din istorie. Pentru a slabi, Banting a incercat fara succes vaslitul, mersul pe bicicleta sau baile turcesti. Se pare insa ca nimic nu a functionat.

CUM: In sfarist, o dieta fara amidon si produse cu mult zahar, a avut efect. Banting consuma cantitati foarte mari de carne slaba (miel si pui) chiar si la micul dejun, avand succes neasteptat de bun. La peste un secol mai tarziu, Atkins facea o avere cu dieta Victoriana.

  • 3. Dieta cu Tenie

IDEEA: Pe cat de ciudat ti se poate parea, mai multe persoane sustin ca daca inghiti o tenie, te-ar putea ajuta sa slabesti. Acest parazit secreta o proteina care face digestia mai putin eficienta. O singura tenie poate avea ca rezultate pana la un kilogram intr-o saptamana

CUM: Secolul trecut, tenia se vindea sub forma de capsula. Cand oamenii au realizat efectele secundare , aceasta dieta si-a pierdut din “diet-appeal”. Pacientii acuzau adesea ameteli si dureri de cap. In zilele noastre, dieta cu tenii este interzisa in USA si in alte tari.

Citeste si:
Cum sa slabesti rapid si sanatos pana in Sarbatori
Cum sa slabesti rapid si...

VERDICT: NU…CHIAR NU… VORBESC SERIOS… NU!!!

  • 4. Dieta Vizuala

IDEEA: Nimanui nu ii place sa consume alimente care arata ciudat. Exact pe asta se bazeaza dieta vizuala. Ochelarii “fumurii” de culoare albastru inchis se bazeaza exact pe acest principiu. Albastru este foarte rar intalnit in randul plantelor sau animalelor. Asadar, avem o predispozitie pentru a evita alimentele albastre.

CUM: Yumetai, un producator de ochelari “dietetici”, sustine ca albastrul inchis inhiba anumiti centri nervosi din organism, responsabili cu apetitul.

VERDICT: Daca esti un “Fashion Victim”, ai grija. Albastru se asorteaza destul de greu.

Afla si alte diete ciudate in Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.