EFECTE POZITIVE: 1. Vei slăbi
1/9
Consumul de alimente picante este o modalitate ușoară de a arde niște grăsimi suplimentare. Nimic nu poate înlocui exercițiile fizice și o dietă sănătoasă, dar capsinoizii care se găsesc în ardei nu au un efect negativ asupra organismului.
2. Toleranța ta la durere va crește
2/9
Este greu de crezut că alimentele picante pot ajuta la creșterea nivelului de toleranță la durere întrucât consumul de mâncare picantă este dureros în sine pentru unii oameni. Cu toate acestea, specialiștii sugerează că capsaicina poate viza o substanță specială din creierul nostru, responsabilă de sentimentele dureroase.
3. Sistemul tău imunitar se va îmbunătăți
3/9
În timp ce consumați mâncare picantă, corpul dumneavoastră se îmbogățește cu antioxidanți. Este deosebit de util în timpul sezonului gripal deoarece antioxidanții vă pot proteja de germenii care vă atacă corpul. Dacă vă simțiți deja afectați de o răceală banală, gătiți ceva cu ardei iute, pentru a vă menține imunitatea puternică.
Un studiu a arătat că oamenii care au consumat alimente picante timp de 6-7 zile pe săptămână au avut o rată a mortalității cu 14% mai mică.
5. Vei reduce consumul de zahăr
5/9
Nu este un secret că zahărul este dăunător pentru sănătatea ta, iar reducerea cantității nu este ușoară. Specialiștii spun că adăugarea unor feluri de mâncare picante în meniu din când în când ar putea ajuta la combaterea poftei de dulce.
EFECTE NEGATIVE : 1. Papilele tale gustative vor avea de suferit
6/9
Limba ta va fi prima care va simți unul dintre efectele negative ale poftei pentru mâncarea picantă. După ce mănânci o perioadă lungă de timp alimente picante, vei observa că aromele dulci își pierd din intensitate. Acest lucru nu trebuie să te îngrijoreze deoarece este doar un efect temporar.
2. Ai putea fi alergică
7/9
Unii oameni pot fi alergici la alimentele picante pe care le consumă și au reacții adeverse precum mâncărime și umflare în zon feței. Această alergie poate fi tratată cu ajutorul unui medic
3. Ai putea avea probleme la nivelul stomacului
8/9
Dacă aveți un stomac sensibil, consumul de mâncare picantă nu este cea mai bună idee. Alimentele picante pot provoca gastrită temporară sau pot înrăutăți problemele existente la nivelul stomacului.
4. Poate crește arsurile la stomac
9/9
Alimentele picante includ o combinație de acizi, iar un consum exagerat poate face pereții stomacului să ardă. Această afecțiune s-ar putea agrava și deveni cronică pe termen lung. Dacă aveți deja arsuri la stomac, încercați să beți lapte sau răcoriți arsura cu puțină înghețată.
Unele feluri de mâncare sunt atât de picante, încât bucătarii trebuie să poarte o mască cu gaz în timp ce gătesc pentru a-și proteja ochii de arsură, relatează brighside. Consumul de alimente picante are o influență incontestabilă asupra întregului corp, însă nu mulți oameni sunt conștienți de efectele pozitive și negative ale acestora.