Pentru prepararea drobului de miel este nevoie de organele unul miel sau mai multor, în dependență de cantitatea de drop pe care vrei să o pregătești. Organele trebuie să fie proaspete, să nu aibă miros urât și să nu fie de culoare maronie închisă.
Organele se curăță bine de orice grăsime și surplus de sânge și se clătesc în câteva ape reci. Apoi se pun la fiert în apă rece pentru 30-40 de minute, după care se taie mărunt. Se pot da și la mașina de tocat, însă aici depinde de preferințele gospodinei. Ceapa verde și usturoiul mărunțit se călesc cu puțin ulei și se adaugă la organele deja tăiate. Se bat ouăle și se adaugă la întreaga compoziție, se condimentează după gust și se adaugă verdeața mărunțită.
O tavă de copt se pune hârtie de copt și se unge cu unt sau drobul îl poți înveli în prapură. La dorință, se pot adauga în mijloculu drobului câteva ouă fierte întregi. Drobul se lasă la cuptor la foc mediu până când acesta se rumenește uniform. Odată scos din cuptor, drobul trebuie lăsat să se răcească, după care re taie elegant și atent pentru a nu se destrăma. Drobul se servește rece, ca aperitiv cu muștar și cu o salată ușoară de legume.
Poftă bună!