Stresul poate fi definit ca un fenomen psihosocial foarte complex ce ia nastere din confruntarea unei persoane cu cerinte, sarcini, situatii, care sunt percepute ca fiind dificile pentru persoana in cauza. Daca simti ca viata ta este plina de provocari ce te epuizeaza sau simti ca nu mai faci fata presiunii de la locul de munca si nu numai, ar trebui sa adopti cateva obiceiuri care te vor ajuta sa depasesti orice problema. Insa, inainte de toate ar trebui sa constientizezi problema si sa iti dai singur seama ca ai nevoie de ajutor, deoarece sunt multe persoane care nu realizeaza prin ce trec. Mai mult decat atat, ele nu-si dau seama de gravitatea situatiei si nici de modul in care stresul le poate afecta pe termen lung si considera ca asa arata normalitatea.

In viata cotidiana, unde totul se intampla pe repede-inainte, stresul isi face aparitia indiferent de varsta si poate cauza o multime de neplaceri. Printre acestea se numara insomnia, hipertensiunea sau probleme digestive. Mai mult decat atat, persoanele stresate isi gasesc refugiul in diverse vicii, cum ar fi consumul de alcool, tutunul sau consumul de droguri, crezand ca prin astfel de tehnici se vor relaxa si nu vor mai simti cum problemele le apasa pe umeri. Insa, nu exista nimic mai gresit, pentru ca in unele cazuri aceste vicii care la inceput par infofensive pot avea repercursiuni mult prea grave. Vestea buna este ca, odata constientizata problema, putem veni cu solutia. Mai exact, stresul se poate combate cu anumite tehnici simple si eficiente care nu iti vor face niciun rau, ci din contra iti va imbunatati considerabil viata. Tehnicile antistres te vor ajuta sa te relaxezi, sa meditezi si sa iti dai seama unde este problema si cum o poti remedia. Poti incepe imediat, deoarece pentru a incerca aceste tehnici antistres nu ai nevoie de un anumit echipament sau pregatire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.