Sursa importanta de acizi grasi monosaturati, fibre, vitamine, minerale si proteine, avocado ne ajuta sa reducem nivelul colesterolului din organism. Fructul exotic are proprietati miraculoase pentru sanatatea organismului. Il putem consuma atat proaspat, sub forma de gustare, cat si gatit.
Oamenii de stiinta au descoperit inca un beneficiu al vinului rosu. Acestia au demonstrat ca aceasta bautura are capacitatea de a micsora nivelul de colesterol. Un studiu realizat de Departamentul de Metabolism si Nutritie de la Universitatea Complutense de Madrid din Spania a demonstrat ca nivelul colesterolului persoanelor care consuma aceasta bautura a scazut cu 9%. Bineinteles, nu trebuie sa exageram cu vinul rosu. Cantitatea recomandata este de un pahar pe zi.
Acizii grasi omega 3 sunt eficienti in cazul bolilor de inima, dementei s.a. Ei au si capacitatea de a micsora colesterolul. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Loma Linda din SUA, inlocuirea grasimilor saturate cu omega 3 creste nivelul colesterolului bun din sange cu 4%. Alimentele bogate in acizi grasi omega 3 sunt: somonul, sardinele, heringul, semintele de in, nucile, fasolea etc.
Consumul zilnic de nuci ofera mai multe beneficii acelor persoane care sufera de sindrom metabolic, obezitate, hipertensiune arteriala si diabet. De asemenea, reprezinta o gustare ideala pentru cei care au un nivel ridicat al colesterolului. Nucile contin vitamine si minerale care au capacitatea de a micsora nivelul colesterolului "rau" din sange.
Exista mai multe tipuri de ceai care contribuie la reducerea colesterolului LDL din sange. Intre acestea se numara ceaiul negru, verde, ceaiul de anghinare, de catina si de patlagina. Potrivit unui studiu realizat de United States Department of Agriculture, ceaiul negru scade nivelul lipidelor din sange cu 10% in doar trei saptamani.
Este deja cunoscut faptul ca fasolea este buna pentru inima. Specialistii de la Universitatea Politehnica din Arizona au demonstrat ca supa de fasole reduce colesterolul "rau" din sange cu 8%. Cheia catre sanatatea inimii este reprezentata de abundenta de fibra, care se demonstreaza a deveni si cheia catre un nivel echilibrat al colesterolului.
Reprezentantii Universitatii din California sustin ca ciocolata neagra are un efect puternic si rapid asupra colesterolului. Efectele benefice sunt obtinute datorita continutului ridicat de cacao, ingredient bogat in elemente care previn depunerea de grasimi pe vasele de sange si blocarea acestora. Specialistii recomanda doua patratele de ciocolata neagra pe zi.
Contine un amestec de antioxidanti care scad colesterolul "rau", fara sa afecteze nivelul celui bun. Doza zilnica recomandata este de doua linguri de ulei de masline, pentru a ne putea bucura pe deplin de beneficiile lui. Pentru a reduce cat mai multe colesterolul, opteaza pentru varianta extravirgina.
Daca iti doresti sa scazi nivelul colesterolului, primul pas este sa iti schimbi obiceiul micului dejun. Inlocuieste mancarea obisnuita cu un bol de fulgi de ovaz, care scad colesterolul cu 5,3% in doar sase saptamani. Principalul avantaj al fulgilor de ovaz este beta-glucanul, care absoarbe colesterolul "rau" (LDL).
Spanacul contine luteina, care ajuta la prevenirea orbirii, a fracturilor si a altor boli cardiovasculare. De asemenea, contribuie si la reducerea colesterolului "rau" din sange. Specialistii ne recomanda sa il consumam in stare cruda, amestecat in salata.
Colesterolul marit a devenit problema omului modern. Mancarea grasa si nesanatoasa duce la cresterea nivelului de colesterol "rau", lucru ce ne afecteaza sanatatea. In loc sa combatem aceasta problema, am putea sa o prevenim consumand o serie de alimente pe care le gasim in bucatarie. Introdu in dieta ta zilnica aceste alimente care scad colesterolul, potrivit Prevention.com.